Zin in brownies, maar bak je liever glutenvrij? Dan is dit hét recept voor jou!
Noten roosteren
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Verdeel de hazelnoten over een bakplaat.
- Doe de pecannoten in een hittebestendige schaal.
- Rooster de hazelnoten in ongeveer 15 minuten bruin.
- Haal de pecannoten er na ongeveer 7 minuten uit (anders worden ze bitter).
Ganache
- Hak de chocolade en doe de stukjes in een kom.
- Breng in een steelpan de slagroom aan de kook en giet het op de chocolade.
- Voeg de boter toe en roer tot een egale massa.
- Laat afkoelen.
Brownies beslag
- Vet een bakvorm van ongeveer 30 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verhoog de oventemperatuur naar 175 °C als alle noten eruit zijn gehaald.
- Klop de eieren met een handmixer tot ze luchtig en lichtgeel zijn.
- Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop het beslag nog zo’n 5 minuten op hoge snelheid; het eierbeslag moet bijna wit van kleur zijn.
- Smelt de boter in een ruime pan.
- Voeg de chocolade toe aan de boter en roer tot alle chocolade is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur, voeg het zout toe en spatel eenvijfde van de eiermassa voorzichtig door het chocolade-botermengsel.
- Schenk daarna het chocolademengsel in de kom met het eierenmengsel en spatel alles door elkaar.
- Zeef het bakpoeder boven de kom.
- Voeg de hazelnoten, pecannoten, het amandelmeel en de amaretto toe.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en bak in ongeveer 35 minuten gaar.
- Laat minimaal 20 minuten in de vorm afkoelen.
Garnering
- Hak de overgehouden hazelnoten grof.
- Smeer de ganache over de brownies en garneer met de hazelnoten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.