E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Glutenvrij: Italiaanse wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes staan ook bekend als oopsies of cloud bread. Het zijn broodjes zonder koolhydraten, mét een vleugje Italiaans temperament. Klaar in een handomdraai, met maar een paar ingrediënten.

Brood
(95) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 3 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Handmixer
  • Bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze wolkenbroodjes

  • Splits de eieren.
  • Mix met de handmixer de eiwitten tot er zachte pieken ontstaan.
  • Mix de dooiers met de ricotta, bakpoeder en Italiaanse kruiden romig met de mixer.
  • Spatel de eiwitten in 3 delen door het dooiermengsel.
  • Verdeel ongeveer 6 hoopjes van het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de wolkenbroodjes in circa 15-17 minuten goudbruin en gaar.

Wolkenbroodjes beleggen

Wolkenbroodjes kun je misschien niet doorsnijden, maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze niet kunt beleggen met lekkere ingrediënten. Met plakjes zalm bijvoorbeeld, of zeezoutboter. Heerlijk als lunch, tussendoortje of origineel hapje op een verjaardag.

Leer brood bakken van Robèrt

Broodcollege van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.