Bakbenodigdheden
- Handmixer
- Bakpapier
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze wolkenbroodjes
- Splits de eieren.
- Mix met de handmixer de eiwitten tot er zachte pieken ontstaan.
- Mix de dooiers met de ricotta, bakpoeder en Italiaanse kruiden romig met de mixer.
- Spatel de eiwitten in 3 delen door het dooiermengsel.
- Verdeel ongeveer 6 hoopjes van het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de wolkenbroodjes in circa 15-17 minuten goudbruin en gaar.
Wolkenbroodjes beleggen
Wolkenbroodjes kun je misschien niet doorsnijden, maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze niet kunt beleggen met lekkere ingrediënten. Met plakjes zalm bijvoorbeeld, of zeezoutboter. Heerlijk als lunch, tussendoortje of origineel hapje op een verjaardag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.