Bakgereedschap
- Springvorm 20 cm
- Handmixer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Splits de eieren.
- Mix de eiwitten met een handmixer tot stijve pieken.
- Smelt de chocolade en laat iets afkoelen.
- Voeg beetje bij beetje de dooiers toe aan de chocolade en klop ze er met een garde doorheen.
- Misschien lijkt het in het begin alsof de chocolade in de schift raakt, maar zodra alle dooiers er al kloppende aan toe worden gevoegd, zal het een homogene massa worden.
- Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten in drie delen door het chocoladebeslag tot een egale massa.
- Schenk het beslag in de taartvorm en bak in circa 20-25 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker, cacao of serveer het met vers rood fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.