Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Staafmixer
- Steelpan
- Springvorm 20 centimeter
- Bakpapier
- Bakplaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Taart
- Maal noten met suiker fijn in de foodprocessor of keukenmachine.
- Dadels en gember toevoegen en ook fijn maken.
- Volg met de eieren en voeg deze 1 voor 1 toe.
- Maal of klop tot een soepel beslag.
- Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag erover.
- Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Saus
- Maal dadels, suiker en 100 gram water tot een saus met gewenste dikte.
- Verwarm de saus in een steelpan en schenk de saus over de taart.
Kletskoppen
- Draai de oventemperatuur naar 220 graden.
- Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijn deeg.
- Schep het deeg in een spuitzak en spuit stroken met het deeg op bakpapier. Zorg ervoor dat de stroken de halve lengte van de taart hebben.
- Bak de stroken circa 10 minuten, haal uit de oven en laat op de zijkant van de springvorm afkoelen. De stroken moeten de vorm van de vorm aannemen.
Afwerking/decoratie
- Garneer de taart met de kletskoppen, 6 pecannoten en 6 dadels.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.