Bakgereedschap
- Cakevorm van ongeveer 25 centimeter (standaard cakevorm)
- Satéprikker
Voorbereiding voor Gin-tonic cake
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Cake
- Klop de suiker met de boter wit en romig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als je denkt dat het gaat schiften, voeg alvast een eetlepel zelfrijzend bakmeel toe.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe.
- Breng het beslag op smaak met de limoenrasp, gin en het zout.
- Giet het in een cakeblik en bak de cake in 1 uur af in de voorverwarmde oven.
Siroop
- Breng de tonic en de suiker aan de kook en laat het iets indikken.
- Snijd 1 limoen in plakjes.
- Kook de plakjes mee in de siroop tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 10 minuten.
- Pers de andere limoen uit.
- Haal de plakjes limoen uit de siroop en laat afkoelen.
- Meng de gin en het limoensap door de siroop en laat ook die afkoelen.
- Prik gaatjes met een satéprikker in de cake als hij uit de oven komt.
- Bestrijk de cake met de siroop.
- Laat de Gin-tonic cake in het blik afkoelen.
Glazuur
- Meng de poedersuiker met zoveel gin dat er een dik glazuur ontstaat, maar het wel over de cake uit te schenken is.
Opbouw van de Gin-tonic cake
- Giet de glazuur over de gin-tonic cake als deze volledig afgekoeld is.
- Laat het glazuur iets hard worden.
- Versier de Gin-tonic cake met de ingemaakte limoenschijfjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.