Benodigheden
- 1 gekartelde steker van 10 centimeter doorsnede
Bereiding speculaasdeeg
- Meng de basterdsuiker met de boter, het water en het zout.
- Meng vervolgens de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
- Voeg, als het deeg te droog is, een paar druppels water toe.
- Laat het deeg, verpakt in vershoudfolie, een aantal dagen in de koelkast rijpen. Speculaasdeeg kan een paar weken gekoeld bewaard worden.
Bereiding amandelspijs
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Bestuif het aanrechtblad met een klein beetje bloem en rol het deeg uit tot 2 millimeter dikte.
- Steek met een gekartelde steker 16 plakken van 10 centimeter doorsnede uit.
- Meng de amandelspijs met zoveel losgeklopt ei, dat de spijs net spuitbaar is. Let op: de spijs mag niet te slap zijn.
- Spuit kleine bolletjes amandelspijs op 8 plakjes deeg. zorg dat de spijs ongeveer 1 centimeter bij de rand vandaan blijft.
- Smeer de rand van de plakjes deeg in met een beetje water en leg hier het 2e plakje deeg bovenop.
- Druk de rand een beetje aan.
- Meng het ei met de eidooier en bestrijk de koeken hiermee.
- Druk per koek een amandel in de bovenkant.
- Bestrijk de koeken na 10 minuten nogmaals met ei en bak ze in ongeveer 10-15 minuten gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.