Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Leg een piramidevorm van 25 bij 25 centimeter klaar om de cake in op te bouwen.
Cake
- Scheidt de eieren.
- Klop eiwitten op met deel van de suiker.
- Klop eidooiers au bain marie op met het tweede deel van de suiker.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit met een scherp mesje.
- Meng de eimengsels door elkaar samen met het vanillemerg.
- Zeef bloem boven het eimengsel en roer samen met de boter goed door het beslag.
- Strijk de helft van het beslag uit over het bakpapier.
- Bak de cake gaar in maximaal 15 minuten.
- Herhaal met het overige beslag.
- Laat de cakes afkoelen op een rooster.
- Snij uit de cake 4 driehoeken voor de muren van de piramide en vierkanten van verschillende grootte om te gebruiken tussen de vulling.
Bodem
- Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot een dunne plak.
- Leg de deegplak op een bakplaat met bakpapier.
- Bak in de oven in 25 minuten gaar.
- Haal uit de oven en snijd meteen met de mal een plak van 25 bij 25 centimeter.
- Laat afkoelen op een rooster.
Lemoncurd
- Breng in een pannetje maïzena, suiker, citroen rasp en sap, en water aan de kook.
- Haal het pannetje van het vuur en meng eidooiers en boter erdoor tot een egale curd.
- Laat afkoelen op een bord.
Appelvulling
- Snijd de appels in kleine blokjes.
- Meng met de suiker.
- Bak kort aan in een koekenpan.
Citroencrème
- Week een blaadje gelatine in koud water tot zacht.
- Meng slagroom, mascarpone, suiker in de mengkom met bisschop-haak.
- Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan het slagroommengsel. Blijf kloppen totdat het een stevige massa is.
- Breng op smaak met een beetje lemoncurd. Let op: u heeft nog lemon curd nodig voor de cake.
- Smelt het zachte gelatineblaadje met aanhangend water in een pannetje.
- Meng de gelatine door de citroen crème.
- Doe in een spuitzak.
Samenstellen
- Hang de piramidevorm in een schaal zodat deze stabiel staat.
- Bekleed de piramidevorm met plasticfolie.
- Bekleed de wanden van de vorm met de uitgesneden cakeplakken en druk goed aan.
- Vul de cake op de volgende manier: een laag citroencrème, een laag appelvulling, een laag lemoncurd en dek af met een plak cake. Herhaal tot de vorm gevuld is. Eindig met een laag lemoncurd.
- Druk de bodem op de laatste laag lemoncurd en laat opstijven in de koeling.
Italiaans eiwitschuim
- Breng water en suiker aan de kook om de meringue te maken.
- Klop ondertussen de eiwitten stijf en voeg langzaam de poedersuiker toe.
- Als het suikerwater een temperatuur van 121˚C heeft bereikt is de suikersiroop klaar.
- Giet dit in een dun straaltje bij de eiwitten en blijf kloppen totdat het schuim is afgekoeld.
- Doe in een spuitzak met klein rond spuitmondje.
- Zodra de taart goed is afgekoeld en opgestijfd, spuit hem op met toefjes eiwitschuim.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.