Gevulde koeken recept
Een typisch Nederlandse lekkernij: gevulde koeken. Een brosse koek gevuld met spijs, afgemaakt met een amandel bovenop. Ze zijn altijd heerlijk, maar zelfgemaakt zijn ze nog véél lekkerder.
Zo maak je het
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng basterdsuiker, boter, ei en citroenrasp en zout goed door elkaar.
- Meng vervolgens het bakpoeder en de Zeeuwse bloem erdoor.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter en steek er volgens 24 plakjes uit van circa 10 centimeter doorsnede.
- Leg 12 plakjes op de bakplaat.
- Leg de overige 12 plakjes aan de kant.
- Maal in een keukenmachine de amandelen en de suiker fijn.
- Voeg eiwit en citroenrasp toe en mix nog eens goed tot de spijs spuitbaar is.
- Voeg voor de smaak een beetje amaretto toe.
- Doe in een spuitzak.
- Maak de plakranden van de deegrondjes op de bakplaat alvast een beetje vochtig met wat water.
- Spuit met een spuitzak het spijs op de 12 plakjes en dek af met de 12 achtergehouden plakjes.
- Druk de randen ietwat aan.
- Meng ei en eierdooier in een kommetje en bestrijk met behulp van een kwastje de bovenkant van de koeken.
- Druk vervolgens de garneeramandelen in de koek.
- Laat het ei een half uur intrekken en verwarm ondertussen de oven voor op 210°C.
- Bestrijd de koeken nogmaals met ei bestrijken en bak ze 10-15 minuten de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.