Voorbereiding
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
Deeg
- Schenk een beetje water in een mengkom.
- Verkruimel het gist hierin en laat oplossen. Roer even door.
- Voeg overige water en de rest van de ingrediënten toe en kneed in een keukenmachine tot een mooi samenhangend en elastisch deeg.
- Bedek met wat olie en dek de kom af met folie.
- Laat het deeg op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30 minuten rijzen.
Groene pesto
- Doe basilicumblaadjes, pijnboonputten, geraspte Parmezaanse kaas en knoflook in een blender en mix tot een glad geheel.
- Voeg beetje bij beetje olijfolie toe, maar zorg ervoor dat de pesto niet te dun wordt. Voeg eventueel twee eetlepels water toe.
- Breng op smaak met zout, peper en citroen.
Samenstellen
- Zodra het deeg gerezen is, kneed het nog even door en verdeel in 3 gelijke delen.
- Bol ieder deegballetje op en rol uit tot een grote ronde lap van dezelfde grootte.
- Leg een lap op de bakplaat.
- Smeer de helft van de pesto op de deeglap en bedek met de tweede deeglap.
- Smeer ook deze in met pesto.
- Leg hier de derde lap als afsluiter.
- Snijd voorzichtig 16 ‘pizzapunten’ in in het deeg, maar snijd niet door tot het midden.
- Druk in het midden met behulp van een kleine stervorm een gat in het deeg zodat er een krans ontstaat.
- Pak vervolgens twee naast elkaar liggende flappen en draai deze tot twee keer toe naar binnen.
- Plak de uiteinden een beetje aan elkaar zodat ze een sterpunt vormen.
- Klop het ei los met een scheutje koffiemelk en bestrijk het brood hiermee. Bestrooi met sesamzaad en maanzaad.
- Dek de kerstster af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen op een tochtvrije en warme plek.
- Bak het brood af in de warme oven in ongeveer 25 minuten of tot hij mooi bruin is.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Leg het brood op een mooi bord of goede broodplank.
- Maak cocktailprikkers op met mozzarellabolletjes, zongedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes en steek er een in iedere broodpunt.
- Serveer eventueel met roomboter, zout en peper.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.