Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 100 graden (heteluchtstand).
Bakgereedschap
- Muffinbakvorm
Meringue
- Klop de eiwitten op in een brandschone kom.
- Voeg, zodra de eiwitten wit beginnen te worden de helft van de suiker toe.
- Voeg, zodra de eiwitten stijf beginnen te worden de andere helft van de suiker toe.
- Klop door tot je stijve, glanzende pieken hebt.
- Voeg de gele kleurstof toe en meng dit goed door tot alle meringue een egale gele kleur heeft.
- Doe de meringue in een spuitzak en knip er een klein puntje van af.
- Leg een muffinbakvorm op de kop neer en vet de onderkant van de vormpjes licht in.
- Spuit met een spiraalvormige beweging de meringue op de vormpjes.
- Begin onderaan en ga door tot je bovenop bent.
- Bak de meringues 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Haal ze daarna uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je de meringues voorzichtig van de bakvormpjes haalt.
- Laat ze helemaal afkoelen.
Citrusvulling
- Rasp voor de citrusvulling de schil van de citroen, limoenen en sinaasappel en pers de vruchten uit.
- Doe de kristalsuiker, boter en het sap en de rasp van de citroen, limoenen en sinaasappel in een steelpan.
- Klop de eieren los met een vork of garde.
- Voeg de losgeklopte eieren toe en verwarm het geheel al roerend op laag vuur, tot de vulling de consistentie heeft van dikke vla.
- Laat deze niet koken want dan stolt het ei.
- Giet de citruscrème in een kom en laat volledig afkoelen.
Samenstellen
- Klop de slagroom op en meng de citruscrème erdoor.
- Vul 2 helften van de meringues met de citrusvulling en druk ze op elkaar.
- Stop eventueel een framboos of wat verkruimelde koekjes in de vulling, voordat je de 2 helften op elkaar drukt.
- Plak met een klein beetje citrusvulling een blaadje munt op de bovenkant om het helemaal af te maken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.