Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bakbenodigheden
- deegroller
- steker van 20 centimeter Ø
- steker van 17 centimeter Ø
- 2 aluminiumschaaltjes of bakvormen van 17 centimeter Ø
Gevulde boterkoek
- Kneed een homogeen deeg van alle ingrediënten, behalve van de amandelspijs, het losgeklopte ei en de halve amandelen.
- Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en steek er 2 plakken van 20 centimeter Ø uit.
- Bekleed met de plakken de bakvormen.
- Roer de helft van het losgeklopte ei door de spijs om het een beetje af te slappen.
- Verdeel de spijs gelijkmatig over de bakvormen.
- Rol de rest van het deeg uit.
- Steek er 2 plakken van 17 centimeter Ø uit.
- Dek met de plakken de spijs af; druk de randjes goed aan.
- Strijk de bovenkant van de boterkoeken af met de rest van het losgeklopte ei.
- Decoreer met de halve amandelen.
- Strijk de koeken nog een keer af met ei.
- Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.