Voorbereiding
- Vet een baba-vorm in en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 190˚C.
Baba’s
- Verwarm melk zachtjes tot 37˚C en zet opzij.
- Meng in een kom gist en 60 gram bloem door elkaar.
- Voeg de warme melk toe en meng goed door tot het gist is opgelost.
- Laat 15 minuten staan.
- Meng de eieren een voor een door het melkmengsel.
- Voeg de rest van bloem, suiker en zout toe en roer goed door.
- Zodra het deeg begint te vormen, voeg boter toe.
- Meng tot een beslag en laat 10 minuten rusten.
- Giet het deeg in de vorm en dek af met plasticfolie. Laat nog eens 30 minuten rijzen tot het deeg tot de rand komt.
- Bak vervolgens 25-30 minuten in de oven.
- Laat de cake in de vorm afkoelen voordat u hem stort.
Rumsiroop
- Breng alle ingrediënten met uitzondering van de rum in een pan aan de kook.
- Laat koken tot de suiker is gesmolten.
- Laat even afkoelen en roer vervolgens de rum door de siroop.
Banketbakkersroom
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg er uit.
- Breng in een pan 350 milliliter melk samen met het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Meng in een tweede pan, maar van het vuur, eidooiers, suiker, bloem, zout en resterende melk door elkaar.
- Voeg al kloppende de warme melk toe.
- Zet op het vuur en laat al roerende 5 minuten doorkoken. Verwijder het vanillestokje.
- Laat afkoelen en doe in een spuitzak.
Samenstellen
- Plaats de baba in een schaal en steek met een prikker gaatjes in de cake.
- Schenk de rumsiroop erover.
- Laat de cake 15 minuten staan en uitlekken.
- Spuit vervolgens de banketbakkersroom in de baba.
- Ontpit de kersen en decoreer de baba met de kersen en muntblaadjes op de toefjes banketbakkersroom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.