Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet drie bakvormen in en bedek met bakpapier. Gebruik een ronde bakvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter en hoogte van 8 centimeter, een bakvorm met een diameter van ongeveer 18 centimeter en hoogte van 7 centimeter en een bakvorm met een diameter van ongeveer 10 centimeter en hoogte van 7 centimeter.
- Leg bakpapier en kleine spuitzakjes klaar.
Deeg
- Klop boter samen met honing, suiker en vanille tot een luchtig bleek mengsel.
- Pureer de bananen en meng door het botermengsel.
- Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en klop na ieder ei even goed.
- Meng yoghurt met de bicarbonaat en spatel dit samen met de bloem door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen en strijk af.
- Bak de taarten in de oven. De kleine taart heeft ongeveer 20 minuten nodig, de grotere 30 tot 40 minuten.
- Haal uit de oven en laat de cakes afkoelen op een rooster.
Karamelsaus
- Smelt 1/3 van de suiker in een pan op middelhoog vuur. Zodra dit gesmolten is, voeg nog eens 1/3 suiker toe en herhaal tot alle suiker gesmolten is en laat karamelliseren.
- Schenk vervolgens voorzichtig de slagroom er bij en draai direct het vuur lager.
- Snijd de boter ondertussen in blokjes.
- Laat pruttelen tot de karamel 108°C is. Haal de pan van het vuur.
- Voeg de boterblokjes en witte chocolade toe en roer goed door.
- Laat afkoelen, maar zorg ervoor dat de karamel vloeibaar blijft.
Gemengde notenkaramelrotsjes
- Rooster de noten in een droge koekenpan en laat afkoelen op bakpapier.
- Doe suiker, golden syrup en water in een hoge pan met dikke bodem. Roer alles door elkaar op laag vuur totdat de suiker volledig is opgelost.
- Draai het vuur hoger en laat de siroop zonder roeren ongeveer 5 minuten koken tot een temperatuur van 120°C (gebruik een suikerthermometer).
- Verhit ondertussen de slagroom in een andere pan.
- Meng al roerend de slagroom bij de hete siroop. Zodra de slagroom goed is opgenomen, kook de karamel tot 120°C. Dit duurt ongeveer 15 tot 18 minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer er de geroosterde noten door. Laat 15 minuten staan.
- Schep met 2 dessertlepels kleine notenrotsjes op bakpapier en laat uitharden.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Schenk beide kleuren in kleine spuitzakken. Trek dunne streepjes chocolade over de notenrotsjes.
Frosting
- Klop boter luchtig in een keukenmachine.
- Voeg honing en poedersuiker toe en klop tot een gladde frosting.
- Is de frosting te droog, voeg dan wat melk toe.
Samenstellen
- Leg de cakes op een werkbank en smeer strak af met de glazuur.
- Doe het overgebleven glazuur in een spuitzak.
- Zet de grootste cake op een rooster en giet er wat karamel over zodat de hele cake bedekt is. Is de karamel te hard geworden, warm het dan nog heel even op zodat het weer vloeibaar wordt.
- Stapel de middelste cake op de onderste cake en schenk ook hier een laagje karamel over. Doe hetzelfde met de kleinste cake.
- Maak met de frosting een dikke cirkel bovenop de taart en vul deze met de overgebleven karamel.
- Decoreer de taart met de notenkaramelrotsjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.