Benodigdheden
- Uitsteekvorm gemberkoekjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gemberkoekjes
- Smelt de boter in een pannetje en laat het even afkoelen.
- Meng de bloem, soda, zout en alle specerijen met elkaar in een kom.
- Rasp de schil van de sinaasappel door het mengsel.
- Roer de suiker, stroop en een ei door de boter (in het pannetje van de boter).
- Meng het boter, stroop en suikermengsel met het bloemmengsel tot een samenhangend deeg.
- Leg het deeg 20 minuten in de koelkast.
- Rol het deeg, na 20 minuten, met een deegroller uit.
- Steek de mannetjes uit met een uitsteker in de vorm van een mannetje.
- Steek aan de bovenkant van het koekje een klein gaatje uit. Hier kunt u later het lint doorhalen om de koekjes in de boom te hangen.
- Bak de koekjes voor 10 -11 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de gemberkoekjes op een taart/koekjes rooster volledig afkoelen.
De garnering
- Klop de eiwitten op tot ze schuimen.
- Voeg de poedersuiker langzaam toe (één eetlepel per keer).
- Roer de citroensap erdoor en blijf kloppen tot het geheel stijf is.
- Bedek het geheel met een vochtige doek als je het niet gebruikt.
- Kleur de icing naar de gewenste kleur en decoreer het koekje.
- Laat de icing goed stevig worden voordat je de gemberkoekjes in de boom ophangt in de boom.
- Steek een lint door het gaatje in het koekje en hang op in de boom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.