E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mijn dubbele laag

Dit is een laagjes taart met een beetje pit. Er zit namelijk cayennepeper in. In combinatie met de chocoladecake, frambozen-mascarponeroom en witte chocolade swiss meringue is het een heerlijke taart. Niet te zoet, maar wel met iets pittigs!

Elise

Recept van
Elise

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Chocoladecake

  • 520 gram bloem
  • 700 gram kristalsuiker
  • 170 gram cacaopoeder
  • 4 theelepels baking soda
  • 2 theelepels zout
  • 6 eieren
  • 480 milliliter karnemelk
  • 480 milliliter zonnebloemolie
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 480 milliliter kokend water
  • 15 gram espressopoeder
  • 2 theelepels cayennepeper

Frambozenjam

  • 150 gram frambozen
  • 70 gram geleisuiker

Mascarponeroom

  • 150 gram mascarpone
  • 30 gram kristalsuiker
  • 300 gram slagroom

Witte chocolade botercrème

  • 8 eiwitten
  • 260 gram kristalsuiker
  • 520 gram ongezouten roomboter
  • 520 gram witte chocolade

Decoratie

  • 250 gram witte modeling chocolade
  • Gele kleurstof
  • Roze kleurstof

Bereidingswijze

Een aangesneden gekantelde laagjestaart chocoladecake met cayennepeper van Elise.Deze laagjes taart staat symbool voor Elise. Aan de buitenkant heeft het een Chinees uiterlijk, maar aan de binnenkant komen die smaken niet terug. Daarvoor gebruikt ze Westerse smaken. Met een pepertje erin, omdat Elise zelf ook ‘soms een beetje pittig’ kan zijn.

Volgens André zit haar hele persoonlijkheid in de taart. “Fantastisch!” Volgens Janny is het pepertje heel prettig om te eten, samen met de witte chocolade botercrème.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Weegschaal
  • Spatel
  • Garde
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Spuitzak
  • Spuitmond
  • Zeef
  • Maatbeker
  • Satéprikker
  • 2 bakplaten
  • Taartkarton (30 bij 30 centimeter)
  • Cakering (22 centimeter)
  • Rasp
  • Thermometer

Voorbereiding voor de laagjes taart

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

Chocoladecake

  • Zeef de bloem, cacaopoeder en baking soda. Meng met suiker, zout en cayennepeper.
  • Meng in een andere kom de eieren, karnemelk, zonnebloemolie en vanille-extract.
  • Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
  • Los het espressopoeder op in kokend water en roer het kort door het beslag heen.
  • Verdeel het beslag over 2 bakplaten.
  • Bak de cake in 25 tot 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Snijd 3 ronde cakes uit met een diameter van 22 centimeter.
  • Laat de chocoladecakes volledig afkoelen tot de opbouw van de laagjes taart.

Frambozenjam

  • Doe de frambozen en suiker in een pan en laat 3 minuten koken.
  • Pureer de jam glad.

Mascarponeroom

  • Klop de mascarpone met de suiker los.
  • Giet de slagroom bij de mascarpone en klop het op een lage snelheid stijf.

Witte chocolade botercrème

  • Verwarm de eiwitten met suiker au bain-marie tot de suiker opgelost is.
  • Klop de eiwitten in de mixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen.
  • Voeg ondertussen de boter blokje voor blokje toe en klop tot een botercrème.
  • Giet de lauwwarme chocolade bij de botercrème en roer goed door.
  • Zet de botercrème apart voor de opbouw van de laagjes taart.

Opbouw van de laagjes taart

  • Maak decoraties van de modelleer chocolade en de kleurstof.
  • Meng de mascarponeroom met de frambozenjam.
  • Spuit een dijk witte chocolade botercrème op een biscuitplak chocoladecake en vul met de mascarpone frambozenroom.
  • Herhaal het bovenstaande proces voor de andere 2 lagen biscuit.
  • Smeer de taart af met de swiss meringue. Zet de taart in de vriezer.
  • Snijd een randje van de taart af en kantel op de zijkant.
  • Decoreer de laagjes taart met de vormen van de modelleer chocolade.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.