Deze laagjes taart met pistachebiscuit en citroenbiscuit is heel lekker zacht. De combinatie van pistache, frambozen en witte chocoladecrème is volgens Robèrt erg lekker! Bij elkaar is de taart niet te zoet.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Garde
- Mengkom
- Bakplaat
- 2 springvormen (26 centimeter)
- Steelpan
- Wafelijzer
- Keukenmachine
- Ronde bolvorm
- IJshoorn vorm
Voorbereiding voor de laagjes taart
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet de springvormen in en bekleed met bakpapier.
Laagjes taart biscuits
Pistache biscuit
- Maal de pistachenoten in een keukenmachine fijn.
- Splits de eieren.
- Doe het eigeel met suiker in een kom en mix tot het dik en romig is.
- Voeg het warme water en de pistachenoten toe aan de kom. Spatel voorzichtig door het eigeel heen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout in een aparte kom. Voeg het beetje bij beetje toe aan het eigeel.
- Klop de eiwitten stijf. Spatel het beetje bij beetje door het beslag.
- Roer het amandelextract door het beslag heen.
- Doe het beslag in de springvorm en maak vervolgens de citroen biscuit.
Citroen biscuit
- Splits de eieren.
- Doe het eigeel met suiker en citroensap in de kom en mix tot het dik en romig is.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout in een aparte kom. Voeg het beetje bij beetje toe aan het eigeel.
- Roer de citroenrasp door het beslag heen.
- Klop de eiwitten stijf. Spatel het beetje bij beetje door het beslag.
- Doe het beslag in de springvorm.
- Bak de biscuits (pistache en citroen) in 20 tot 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de biscuits afkoelen tot de opbouw van de laagjes taart.
Witte chocolade roomkaas
- Verwarm de witte chocolade au bain-marie.
- Doe de boter in een kom en mix voor 30 seconden op hoog tempo.
- Voeg de roomkaas toe aan de boter en mix tot een egale substantie.
- Voeg de witte chocolade toe en meng kort door.
- Giet de slagroom en het amandelextract bij de roomkaas. Mix op een middelmatige hoogte tot er zachte pieken ontstaan.
- Zet het roomkaasmengsel apart tot de opbouw van de laagjes taart.
Sinaasappel-gember-kaneel confituur
- Rasp het stuk gember.
- Breng de sinaasappelsap, gember, geleisuiker met een kaneelstokje aan de kook.
- Laat het geheel doorkoken tot het een confituur dikte heeft.
- Giet het in een pot en laat het afkoelen tot de opbouw van de laagjes taart.
Botercrème
- Roer de custardpoeder door de suiker.
- Verwarm de melk met slagroom in een pannetje samen met het vanillestokje.
- Giet een flinke scheut warme melk bij de custardpoeder en meng goed door elkaar.
- Giet vervolgens alles terug in de steelpan en verwarm al roerend tot een dikke, gele vla.
- Laat de room afkoelen.
- Draai de banketbakkersroom los in de mixer.
- Voeg de boter blokje voor blokje en de suiker beetje bij beetje toe aan de room. Blijf roeren tot er een witte crème ontstaat.
Brownie
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verwarm de boter en chocolade au bain-marie. Laat dit vervolgens afkoelen en roer door tot er een dikke, glanzende saus ontstaat.
- Doe de eieren en suiker in een kom en mix tot een dikke massa. Spatel het vervolgens door de chocolade heen.
- Zeef de bloem, cacao en zout boven het chocolademengsel en meng goed door.
- Verdeel het mengsel in een ronde bolvorm.
- Schep wat tahin in de vormpjes voor een marmer effect.
- Bak de brownie in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de brownie vervolgens afkoelen tot de opbouw van de laagjes taart.
Wafels
- Mix de boter, basterdsuiker, vanillesuiker en ei tot een egale massa.
- Zeef de bloem en kaneel door het beslag en roer kort door.
- Roer het water in delen door het beslag tot het de gewenste substantie bereikt.
- Vet het wafelijzer in met een beetje boter en bak dunne wafeltjes. Dit duurt zo’n 4 tot 5 minuten.
- Draai de wafels als ze nog warm zijn meteen om de hoorn-vorm heen en laat ze hieromheen afkoelen.
- Smelt de chocolade, dip de hoorntjes erin en dip de hoorntjes vervolgens in de nougatine.
- Laat de hoorntjes uitharden tot de opbouw van de laagjes taart.
Pure chocolade ganache
- Doe de chocolade in stukjes in een kom.
- Verwarm de slagroom in een steelpan.
- Giet de warme slagroom over de chocolade. Roer goed door tot de chocolade gesmolten is.
- Voeg de boter toe aan de kom en roer goed door.
Opbouw van de laagjes taart
- Snijd de lagen biscuit horizontaal doormidden.
- Smeer tussen het pistache biscuit een laag roomkaas en beleg met verse frambozen.
- Smeer tussen het citroen biscuit een laag confituur en roomkaas.
- Smeer de taart af met een laag botercrème. Zet in de koelkast om op te laten stijven.
- Zet de taarten op elkaar met een ruime laag botercrème ertussen.
- Plaats de brownie op de laagjes taart.
- Smeer de ganache op de bovenkant van de brownie en laat van de zijkant afdruipen zodat er een drip ontstaat.
- Zet het ijshoorntje op de bovenkant van de brownie, alsof er een ijsje is gelekt op de taart.
- Decoreer de laagjes taart af met nougatine en wat verse frambozen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.