Wegdromen bij een ondergaande zon én genieten van een heerlijke taart. Dat kan bij deze laagjes taart allemaal! Bij elke hap proef je weer iets anders, een andere structuur en andere smaken. De taart is fris en knapperig tegelijk. De toevoeging van de kadayif (ook bekend als kataifi) geeft de taart die lekkere crunch. Volgens Robèrt is de nectarine ‘echt superlekker’!
Bakbenodigdheden
- Acetaatfolie
- Spatel
- 2 springvormen (22 centimeter)
- Mengkom
- Staande mixer met toebehoren
- Weegschaal
- Steelpan
- Keukenmachine
- Staafmixer
- Rasp
- Garde
- Citruspers
- Plasticfolie
- Spuitzak
- Bakpapier
- Bakplaat
- Thermometer
- Koekenpan
Voorbereiding voor de laagjes taart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvormen in.
Biscuit
- Klop de eiwitten met 210 gram suiker stijf.
- Klop de eidooiers met de rest van de suiker en citroenrasp luchtig.
- Smelt de boter in een steelpan.
- Zeef ondertussen de bloem en het amandelmeel in een aparte kom.
- Spatel de eidooiers door de eiwitten.
- Spatel de gezeefde bloem door de eieren.
- Roer als laatste de gesmolten boter voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de taartvormen.
- Bak de biscuits in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de biscuits afkoelen tot de opbouw van de laagjes taart.
Nectarinecremeux
- Week de gelatine 10 minuten in koud water.
- Breng de nectarinepuree met suiker aan de kook.
- Klop het ei los.
- Haal de pan van het vuur en roer het ei erdoor.
- Zet de pan terug op het vuur en verwarm de puree tot 80 graden.
- Haal de pan van het vuur en roer de geweekte gelatine en boter erdoor.
- Mix de cremeux met een staafmixer helemaal glad.
- Giet de cremeux in een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen.
- Snijd de nectarines in fijne stukjes. Roer door de cremeux en giet het in een spuitzak.
- Zet de nectarinecremeux apart tot de opbouw van de laagjes taart.
Botercrème
- Doe 300 gram suiker met water en oranjebloesemwater in een pan en breng aan de kook tot een temperatuur van 118 graden.
- Klop ondertussen de eiwitten, met de overige suiker in een andere kom stijf.
- Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij de eiwitten.
- Zet de mixer op de hoogste stand en blijf kloppen tot de eiwitten lauw zijn.
- Voeg de boter lepel voor lepel al roerend toe.
- Smelt ondertussen de witte chocolade en roer de gesmolten chocolade vervolgens door de botercrème.
Kadayif crunch
- Trek de kadayif uit elkaar en maak er kleine stukjes van.
- Smelt de roomboter in een koekenpan.
- Bak de kadayif voor 5 minuten in de pan tot het goudbruin is.
Decoratie voor de laagjes taart
- Smelt de chocolade in een pan.
- Voeg de glucose toe aan de pan en roer het goed door de chocolade heen.
- Giet het mengsel op folie en leg in de koelkast om op te laten stijven.
- Rol de modelleer chocolade uit tussen 2 bakpapiertjes tot een dunne plak.
- Snijd de benodigde figuurtjes uit.
- Bewaar de chocolade in de koelkast.
Opbouw van de gekantelde laagjes taart
- Snijd beide biscuits horizontaal doormidden.
- Leg een plak biscuit neer en besmeer met een laag botercrème. Vul het midden met nectarinecremeux en kadayif.
- Herhaal de bovenstaande stap voor alle lagen biscuit.
- Smeer de buitenkant van de taart strak af met botercrème. Laat de taart opstijven in de koelkast.
- Kleur de overige botercrème geel, oranje, rood en blauw. Bewaar een beetje witte botercrème.
- Snijd aan een kant van de taart een zijde af.
- Creëer met de gekleurde botercrème een ondergaande zon in de zee op de bovenkant.
- Zet de taart op de afgesneden kant.
- Smeer de zij- en achterkant van de taart in met de gekleurde botercrème in hetzelfde thema.
- Plaats de chocolade figuurtjes op de taart. Gebruik eventueel de witte botercrème om vast te zetten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.