Deze laagjes taart heeft hele goede smaakcombinaties. Neem bijvoorbeeld de crème patissière in combinatie met de droptijm. Dat vindt Robèrt vooral erg lekker! Janny is te spreken over het donkere, dieprode fruit in combinatie met de kruiden. Volgens haar klopt alles bij elkaar.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Spuitzak
- Spuitmond
- Staafmixer
- Springvorm (20 centimeter)
- Taartplateau
- Banketbakkersmes
Voorbereiding voor de laagjes taart
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Cakes voor de laagjes taart
- Klop de eieren luchtig voor minimaal 10 minuten.
- Voeg suiker, zout, vanille-extract, sinaasappel- en citroenrasp toe aan de eieren en roer kort door.
- Zeef de maïzena en de bloem boven de eieren. Meng dit voorzichtig door.
- Giet het beslag in een taartvorm.
- Bak de cake in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de cakes afkoelen tot de opbouw van de laagjes taart.
Cranberryvulling
- Verwarm de cranberries met suiker en water in een steelpan.
- Kook de cranberries een paar minuten in tot het een dikkere substantie wordt.
- Roer de citroensap door de saus heen. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig.
- Roer de mascarpone door de slagroom heen.
- Giet de cranberrysaus door de room heen. Zet in de koelkast om af te koelen.
Blauwe bessen vulling
- Verwarm de blauwe bessen met suiker en water in een steelpan.
- Kook de blauwe bessen een paar minuten in tot het een dikkere substantie wordt.
- Roer de citroensap door de saus heen. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig.
- Roer de mascarpone door de slagroom heen.
- Giet de blauwe bessensaus door de room heen. Zet in de koelkast.
Crème patissière
- Breng de melk met het vanillestokje, lavendel- en earl grey thee en tijm aan de kook.
- Klop ondertussen de eidooiers met suiker tot een lichtgele, romige substantie.
- Giet de warme melk bij de eidooiers.
- Doe het geheel terug in de pan en blijf roeren tot de room indikt.
- Giet de room in een kom en roer de boter erdoorheen. Laat afkoelen.
Botercrème
- Verwarm suiker en water in een pan tot 118 graden.
- Klop de eiwitten in de mixer op middelmatige snelheid.
- Voeg de suikersiroop toe aan de eiwitten. Blijf kloppen tot de temperatuur afneemt.
- Voeg de boter blokje voor blokje toe. Laat het 15 minuten kloppen.
- Smelt ondertussen de chocolade. Roer het rozenwater door de chocolade en voeg toe aan de botercrème.
Opbouw van de laagjes taart
- Snijd de cake horizontaal in 5 lagen.
- Trempeer de cakelagen met rozenwater.
- Vul alle lagen door een dam te maken van botercrème en af te wisselen met de cranberry- en blauwe bessen vulling. Top het af met een dunne laag crème patissière.
- Crumb coat de taart met de botercrème.
- Laat opstijven in de vriezer.
- Maak een coating met de botercrème en zet weer in de vriezer.
- Decoreer de taart naar eigen inzicht.
- Snijd de onderkant van de taart en kantel hem zijn zij.
- Decoreer de achterkant van de laagjes taart en smeer aan indien nodig.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.