Een polonaise laat zich vaak kenmerken door zoete smaken. Voor de bakkers met een hartige trek is deze polonaise daarom perfect. Zoals Janny zegt: “Het beetje zure/ wrange van de geitenkaascrème doet het heel goed tegenover het zoete van het schuim. Echt een hele goede combinatie!”
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Spuitzakken
- Spuitmondjes rond
- Steelpan
- Spatels
- Ronde uitsteker met een diameter van 3 centimeter
Voorbereiding voor de polonaise
- Verwarm de oven voor op 110 graden.
- Week 4 gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Polonaise schuim
- Klop de eiwitten op.
- Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe aan de eieren en klop dit op tot een stijve meringue.
- Spatel vervolgens de poedersuiker en maïzena voorzichtig door het beslag.
- Doe het schuim in een spuitzak met een ronde spuitmond.
- Leg de tekening van de prinsensteek van prins carnaval onder een bakpapiertje op een bakplaat en volg de lijnen tijdens het opspuiten. Doe dit 4 keer, verdeeld over 2 bakplaten, waarbij er 1 een volledig gevulde onderplaat wordt.
- Droog het schuim in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het schuim afkoelen, bouw met alle onderdelen en de overgebleven meringue een rol bouwwerk op.
- Besmeer de zijkanten van de polonaise met meringue.
- Bak de polonaise gaar in 45 minuten.
Polonaise vulling
- Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig.
- Klop dan de geitenkaas in een andere kom los.
- Pers de citroenen uit en verwarm het sap in een steelpan.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan het warme citroensap. Laat dit mengsel een beetje afkoelen.
- Giet een klein beetje slagroom bij het citroensap.
- Spatel het citroensapmengsel door de opgeklopte slagroom.
- Spatel de slagroom door de geitenkaas.
- Doe de vulling in een spuitzak met een grote, ronde spuitmond en leg dit in de koelkast tot de opbouw van de polonaise.
Balsamico aardbeien
- Snijd de aardbeien in kwartjes.
- Knip de verse basilicum in strookjes.
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en zet dit in de koelkast.
Balsamico glaze
- Laat de balsamicoazijn en de suiker inkoken in een steelpan op middelhoog vuur.
- Haal de steelpan van het vuur als de glaze is ingedikt.
Opbouw van de polonaise
- Vul het schuim met een laag vulling, dan een laag balsamico aardbeien en een klein beetje glaze.
- Herhaal deze stap tot het schuim gevuld is en eindig met een laagje vulling.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes en steek er met een kleine, ronde uitsteker aardbeienconfetti uit.
- Decoreer het schuim met aardbeienconfetti, basilicumblaadjes en balsamico glaze.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.