Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Koekjes
- Meng de bloem met de kaneel en het bakpoeder.
- Voeg de suiker, zonnebloemolie, water en honing toe en kneed tot een elastisch deeg. Het deeg mag nog plakkerig zijn.
- Verpak het deeg in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Bestrooi het aanrecht met bloem en rol hierop het deeg uit tot 0,5 centimeter dikte.
- Steek een cirkelvormige koek uit van ongeveer 24 centimeter.
- Steek aan de rand van deze 24 centimeter koek een kleine cirkel uit waar straks het waxinelichtje in komt te staan.
- Steek ook de rest van de sterren van groot naar klein uit het deeg. Met de volgende maten: 2 sterren van 16 centimeter, 2 van 14 centimeter, 2 van 12 centimeter, 2 van 10 centimeter, 2 van 8 centimeter en 1 van 5 centimeter.
- Steek tot slot rondjes uit het deeg.
- Pak het gehaakte kleedje en leg deze op je koekjes.
- Rol er licht met de deegroller overheen, zodat het patroon in de koekjes drukt.
- Bak je koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. De grote koeken zullen langer nodig hebben dan de kleine.
- Laat je koekjes afkoelen op een rooster.
Glazuur
- Meng de poedersuiker met het water tot een homogene massa.
- Verdeel het glazuur over twee kommen.
- Geef 1 kom met glazuur een groene kleur met behulp van de kleurstof.
Opbouw
- Leg de grote 24 centimeter koek op de bodem.
- Stapel de koekjes van groot naar klein op.
- Gebruik tussen de grote koekjes, de ronde koekjes voor meer hoogte.
- Plak de koekjes vast met een dot glazuur.
- Versier de kerstboom met glazuur en gouden versiersels.
- Stop het kaarsje in het gaatje van de onderste laag en steek deze aan.
Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakplaat
- Garde
- Stervormige uitsteekvormpjes van ø 16, 14, 12, 10, 8 en 5 centimeter.
- Ronde uitsteekvormpjes van ø 24 en 4 centimeter.
- Bakplaat
- Spuitzak
- Deegroller
- Gehaakt kleedje
- Rooster
Presentatie
Waxinelichtje en een aansteker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.