Bladerdeeg
- Kneed boter, bloem, water en zout door elkaar tot een deegbal ontstaat.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol uit tot een langwerpige plak en vouw in drieën als een brief.
- Draai een kwartslag, rol opnieuw uit en vouw in drieën.
- Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
- Herhaal dit 3 keer.
- Verdeel het in 4 gelijke delen.
- Laat het deeg in de koelkast rusten tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Kluts eieren met room.
Tomchèvres
- Rol een deegbal uit tot een rechthoek. Prik er gaatjes in.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer in met eistrijksel.
- Bak in de hete oven voor ongeveer 15-20 minuten.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verwarm de port in een steelpannetje en voeg de gelatine toe.
- Schenk op een plaat, laat afkoelen en steek er kleine cirkels uit.
- Doe geitenkaas, roomkaas, slagroom en honing in een keukenmachine en klop goed door elkaar tot een crème.
- Hak walnoten en vijg fijn en meng door de crème.
- Doe in een spuitzak en vul de bladerdeegbakjes.
- Garneer met portgelei.
Katenroosjes
- Rol een deegbal uit tot een dunne plak.
- Snijd er 10 dunne strips uit.
- Snijd de appel in dunne plakjes.
- Leg katenspek en appel op de dunne plakjes en rol op als een roosje.
- Leg op de beklede bakplaat.
- Smeer in met eistrijksel.
- Bak in ongeveer 15-20 minuten bruin.
- Haal uit de oven en bestrijk met vijgenjam.
Kaasvlinders
- Rol een deegbak uit tot een dunne plak.
- Smeer in met roomkaas en besprenkel met oude kaas.
- Bestuif met paprikapoeder en sesamzaad.
- Rol van twee kanten naar binnen toe.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Snijd vervolgens mooie vlinder-plakken.
- Leg de vlinders op de bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen.
Paddenstoel pasteitjes
- Rol een deegbal uit tot een dunne plak.
- Snijd hier 6 cirkels uit ter grootte van de muffinvormpjes.
- Bekleed muffinvormpjes met het deeg.
- Snijd nog 6 cirkels uit voor de deksel.
- Leg die op de beklede bakplaat.
- Smeer in met eistrijksel en verdeel nigella zaad erover.
- Bak in 15-20 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen.
- Snijd sjalotjes en paddenstoelen klein en bak aan met een beetje boter.
- Doe sjalotjes, paddestoelen, rode wijn, room culinair, peper, zout, fonds en bosui in een pannetje en kook door tot het niet meer loopt.
- Meng dit door de roomkaas.
- Vul de pasteitjes hiermee.
- Garneer met bieslook.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.