Bakgereedschap
- Bakpapier
- Bakspray
- Mixer met toebehoren
- Vierkant bakvorm van 22,5 centimeter
- Taartkarton van van 22,5 centimeter
- Zelfgemaakt sjabloon
- Acetaatfolie strips van 2 x 14 centimeter
- Acetaatfolie strips van 2 x 19 centimeter
- Taartzaag
- Deegschraper
- Plantenspuit of trempeerflesje
- Rasp
- Zeef
- Spuitzakken
- Staafmixer
- Hakmolen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.
- Maak van karton of papier een sjabloon van een dambord.
Biscuit
- Zeef de bloem en maizena.
- Klop de eieren, limoenrasp en de suiker au bain-marie met een staafmixer tot het 45 graden is.
- Haal van de warmtebron en klop verder met een mixer tot kamertemperatuur.
- Spatel de bloem en maïzena in 3 keer voorzichtig door het beslag.
- Giet in de vorm en bak in ongeveer 30 minuten af.
- Laat afkoelen.
Nougatine
- Rooster de pistachenoten licht in een pan.
- Smelt de suiker in een pan tot een karamel.
- Voeg de noten toe en roer goed door.
- Stort alles op een bakpapier of siliconen bakmat en laat afkoelen.
- Breek in stukken en maal alles fijn met de hakmolen tot nougatine.
Trempeersiroop
- Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost.
- Breng aan de kook voor 2 minuten en giet dan de rum erbij.
- Haal van het vuur, laat afkoelen en giet in een plantenspuit.
Witte Chocolade Lintje
- Hak de chocolade in stukken.
- Smelt 2/3e van de chocolade au bain-marie tot 39-43 graden.
- Voeg de ongesmolten chocolade toe, roer door tot het oplost en laat alles afkoelen tot 29 graden.
- Bestrijk de acetaatstrips met een dun laagje chocolade en vouw ze op tot een lus.
- Laat uitharden in de koelkast voor 5 minuten.
Slagroom
- Klop de slagroom stevig en doe in een spuitzak.
Opbouw
- Snijd de biscuit in 3 lagen.
- Leg de eerst laag op de taartkarton.
- Bespray met trempeersiroop en verdeel er een laagje ananas fruitspread over.
- Leg de tweede laag biscuit erop en bespray weer met trempeersiroop.
- Verdeel daarover een dunne laag slagroom, een laag verse ananas en mango stukjes en het vruchtvlees van de passievruchten.
- Daarover komt weer een dunne laag slagroom.
- Leg de laatste laag biscuit erop.
- Smeer de hele taart af met slagroom.
- Maak met behulp van het sjabloon een geblokt patroon van nougatine bovenop de taart. Bedek ook de zijkanten met een laagje nougatine.
- Snijd vierkante blokjes aardbei en gele kiwi en verdeel ze evenredig over de taart.
- Garneer het geheel verder met chocolade lusjes.
- Serveer de taart met een doorgesneden passievrucht.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.