Bakbenodigdheden
- Hakmolen
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Thermometer
- Spuitzakken
- Rond spuitmondje van ø 1 centimeter
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
Macaron schelpen
- Maal het amandelschaafsel fijn tot meel.
- Voeg ⅓ van de poedersuiker toe en maal verder.
- Voeg dan de rest van het poedersuiker toe en meng tot een geheel.
- Zeef het meel en meng er de helft van het eiwit met de kleurstof door zodat je een amandelpasta krijgt.
- Breng 400 gram kristalsuiker met het water aan de kook tot 121 graden.
- Klop de resterende eiwitten met de overige 50 gram kristalsuiker luchtig als de suikersiroop 113 graden is.
- Giet de siroop van 121 graden er al kloppend in een dunne straal bij.
- Mix op hoge snelheid tot een glanzende meringue op kamertemperatuur.
- Meng een grote schep meringue door de amandelpasta.
- Voeg daarna de rest van de meringue toe.
- Macaroneer tot het beslag in een v-vorm van je spatel valt.
- Doe in een spuitzak met rond spuitmondje.
- Spuit macarons van zo’n ø 5 centimeter op de bakplaat met bakpapier.
- Tik tegen de onderkant om luchtbellen te verwijderen.
- Laat het beslag 1 uur drogen.
- Bak daarna de macarons in zo’n 25 minuten af op 140-145 graden.
Vulling
- Verhit de frambozen en gevriesdroogde frambozen en laat eventjes inkoken.
- Pureer en zeef om de pitjes te verwijderen.
- Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer door.
- Verwarm de room tot het bijna kookt.
- Giet over de witte chocolade, voeg de frambozenpuree toe en meng tot een egale ganache.
- Klop de mascarpone los.
- Spatel de frambozen ganache door de mascarpone.
- Doe in een spuitzak.
- Vul de macaronschelpen met de vulling.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.