Bakbenodigdheden
- Springvorm van ø 15 centimeter
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Springvorm van ø 25 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Acetaatfolie vel
- Spuitzakken
- Ronde spuitmondjes
- Bakpapier
- Marmeren plaat
- Taartschraper
- Paletmes
- Liniaal
- Taartkartons van ø 15, 20 en 25 centimeter
- Kookthermometer
- Zeef
- Rasp
- Staafmixer
- Taartstandaard
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
Cakes
Tip: Maak dit beslag in 3x in verband met de hoeveelheid.
- Klop de eieren, kristalsuiker en zout tot een luchtig witgeel mengsel.
- Zeef en meng de bloem en maïzena er voorzichtig maar goed doorheen.
- Verdeel het beslag over de springvormen. Je bakt uiteindelijk van elk formaat 2 cakes, dus 6 in totaal.
- Bak de cakes in 25 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
- Haal uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.
Passievruchtenroom
- Verwarm de passievruchtpulp, suiker en eieren al roerend tot 85 graden.
- Haal meteen van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
- Roer goed door tot alles is opgelost en doe in een maatbeker.
- Laat afkoelen tot 60 graden.
- Voeg de boter in blokjes toe, roer door tot alle boter is gesmolten.
- Emulgeer met de staafmixer tot een gladde cremeux.
- Klop slagroom lobbig.
- Spatel eerst ⅓ door de cremeux en vervolgens de rest.
- Bewaar de passievruchtenroom in een spuitzak met ronde spuitmond.
Italiaanse meringue botercrème
- Kook de suiker met het water tot een suikersiroop van 121 graden.
- Klop de eiwitten schuimig als de suikersiroop 110 graden is.
- Giet de suikersiroop van 121 graden in een dunne straal bij de eiwitten.
- Zet de mixer hoger en klop tot een glanzende meringue op kamertemperatuur.
- Voeg lepel voor lepel de boter toe.
- Mix tot een egale botercrème.
Decoratie
- Tempereer de witte chocolade.
- Leg de marmeren plaat in de vriezer.
- Doe de chocolade in een spuitzakje en spuit kringen witte chocolade op het acetaatfolie.
- Rol de acetaatfolie op, zet vast met een elastiek en laat de chocolade uitharden.
- Rol daarna voorzichtig los van de acetaatfolie.
- Smeer de overige chocolade uit over de koude marmeren plaat.
- Schaaf met een schraper chocolade schaafsel van de koude chocolade.
Opbouw
- Halveer de biscuits.
- Leg van elk formaat biscuit een plak op een bijpassend taartkarton.
- Spuit een dijkje botercrème en vul het midden op met passievruchtenroom.
- Herhaal met plakken cake en vulling tot je alle taarten hebt opgebouwd.
- Smeer de taarten rondom af met botercrème.
- Decoreer de taart rondom met chocolade schaafsel.
- Zet de gekrulde chocolade decoraties bovenop de taart.
- Plaats elke taart op de taartstandaard.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.