Bakgereedschap
- Bakplaat
- Paletmes
- Staafmixer
- Keukenmachine met toebehoren
- Ronde uitsteker ø 7 centimeter
- Boetseerstaafje
- Bladvormige uitstekers
- Kwastje
- Bakring ø 20 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Appelvulling
- Breng alle ingrediënten aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Pureer met de staafmixer.
- Laat afkoelen tot gebruik.
Appelcrème
- Schenk een klein beetje appelsap in een kom.
- Voeg de eidooiers en bloem toe en roer tot een papje.
- Verwarm de overige appelsap met het kaneelstokje en de appelstroop.
- Schenk, zodra de appelsap kookt, wat sap door het papje en roer goed door.
- Giet het papje terug in de pan bij de overige appelsap.
- Laat onder voortdurend roeren even doorkoken.
- Doe in een kom, dek af met folie en laat afkoelen.
Amandelbiscuit
- Klop 100 gram suiker met de eidooiers en het amandelmeel tot een beslag.
- Klop de eiwitten met een snuf zout en 60 gram suiker tot een stevig schuim.
- Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
- Zeef de bloem en spatel dit er voorzichtig door.
- Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het biscuit in circa 7 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rek.
Amandel-appelbiscuit
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 graden.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Klop 200 gram suiker met de eidooiers en het amandelmeel tot een beslag.
- Klop de eiwitten met een snuf zout en 120 gram suiker tot een stevig schuim.
- Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
- Zeef de bloem en spatel dit er voorzichtig door.
- Verdeel het beslag over twee met bakpapier beklede bakplaten en strooi de appelblokjes erover.
- Bak in circa 8 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rek.
Opbouw
Appels
- Steek 18 cirkels van ø 7 centimeter uit het amandelbiscuit.
- Bestrijk deze met de appelvulling.
- Stapel steeds drie cirkels biscuit op elkaar en snijd dan een appelvorm. Je krijgt zo 6 appels.
- Maak een holte aan de bovenkant voor het steeltje.
- Besmeer de appels rondom dun met appelcrème.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Kneed de marsepein en schilder met een penseel geel, oranje, groen zodat het op een appel lijkt.
- Bekleed je appelcakes met de marsepein.
- Kneed wat cacao door een klein beetje marsepein en rol hier kleine steeltjes van.
- Bevestig deze bovenop de appel.
Taart
- Steek 4 cirkels van ø 20 centimeter uit het amandel-appelbiscuit.
- Besmeer drie lagen met de appelvulling en appelcrème.
- Stapel ze op elkaar en sluit af met de laatste plak biscuit.
- Smeer de taart af met appelcrème.
- Laat opstijven in de koelkast.
Garnering
- Kneed de marsepein soepel en kleur het met geel en oranje. Zorg voor een gemarmerd effect.
- Rol uit en steek met behulp van uitstekers verschillende formaten bladeren uit.
- Teken met een boetseerstaafje de nerven op de bladeren.
- Bekleed de gehele taart met bladeren en laat ze overlappen.
- Plaats tot slot de appels bovenop de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.