E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Fruitige vlaai

Zin in iets fris en fruitigs? Ga dan aan de slag met deze vlaai, gevuld met mango, perzik en een knapperig laagje van pistachenoten.

Dennis

Recept van
Dennis

Taart
(41) reviews

Ingrediënten

Vlaai bodem

  • 300 gram bloem
  • 4 gram gist
  • 150 milliliter melk, lauwwarm
  • 30 gram kristalsuiker
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 40 gram paneermeel

Vlaai vulling

  • 6 rijpe perziken
  • 2 mango’s
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 citroenen
  • 3 centimeter verse gember
  • 30 gram maïzena
  • 50 gram pistachenoten

Bereidingswijze

Volgens Janny ziet deze vlaai er fraai uit. De fijngehakte, knapperige pistachenootjes passen goed bij de frisse mango en perzik.

Bakbenodigdheden Dennis - Fruitige vlaai

  • Steelpan
  • Kommen
  • Staande mixer met toebehoren
  • Vershoudfolie
  • Mes
  • Spatel

Voorbereiding van de vlaai

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vlaai bodem

  • Meng de lauwe melk en de gist in een kom goed door.
  • Voeg de suiker en de helft van de bloem toe.
  • Kneed een bal van het deeg en laat het 10 tot 15 minuten rijzen.
  • Meng de boter, ei, een snufje zout en andere helft van de bloem door het deeg.
  • Bedek het deeg met vershoudfolie en laat het 30 tot 45 minuten rijzen op een warme plek.

Vlaaivulling

  • Schil de mango’s en snijdt ze in blokjes.
  • Verwijder de pitten uit de perziken en snijdt ze in kleine blokjes.
  • Breng de mango, perzik, suiker en het sap van de citroenen in een steelpan aan de kook.
  • Voeg de verse gember toe als de perziken zacht beginnen te worden.
  • Haal de steelpan van het vuur en laat de vulling volledig afkoelen.
  • Hak de pistachenoten fijn.

Opbouw van de vlaai

  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter en leg dit over de vlaaivorm. Verwijder het overtollige deeg en snijd hier lange plakjes van, ongeveer 1 centimeter breed.
  • Verdeel een klein laagje paneermeel over de vlaaibodem.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de vlaaibodem.
  • Verdeel een laagje pistachenoten over de vlaaibodem.
  • Maak een raster van de uitgesneden reepjes deeg.
  • Bestrijk het deegraster met een losgeklopt ei.
  • Bak de vlaai gaar in 12 minuten.
  • Haal de vlaai uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.