Volgens Janny ziet deze vlaai er fraai uit. De fijngehakte, knapperige pistachenootjes passen goed bij de frisse mango en perzik.
Bakbenodigdheden
- Steelpan
- Kommen
- Staande mixer met toebehoren
- Vershoudfolie
- Mes
- Spatel
Voorbereiding van de vlaai
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vlaai bodem
- Meng de lauwe melk en de gist in een kom goed door.
- Voeg de suiker en de helft van de bloem toe.
- Kneed een bal van het deeg en laat het 10 tot 15 minuten rijzen.
- Meng de boter, ei, een snufje zout en andere helft van de bloem door het deeg.
- Bedek het deeg met vershoudfolie en laat het 30 tot 45 minuten rijzen op een warme plek.
Vlaaivulling
- Schil de mango’s en snijdt ze in blokjes.
- Verwijder de pitten uit de perziken en snijdt ze in kleine blokjes.
- Breng de mango, perzik, suiker en het sap van de citroenen in een steelpan aan de kook.
- Voeg de verse gember toe als de perziken zacht beginnen te worden.
- Haal de steelpan van het vuur en laat de vulling volledig afkoelen.
- Hak de pistachenoten fijn.
Opbouw van de vlaai
- Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter en leg dit over de vlaaivorm. Verwijder het overtollige deeg en snijd hier lange plakjes van, ongeveer 1 centimeter breed.
- Verdeel een klein laagje paneermeel over de vlaaibodem.
- Verdeel de vulling gelijkmatig over de vlaaibodem.
- Verdeel een laagje pistachenoten over de vlaaibodem.
- Maak een raster van de uitgesneden reepjes deeg.
- Bestrijk het deegraster met een losgeklopt ei.
- Bak de vlaai gaar in 12 minuten.
- Haal de vlaai uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.