Deze cheesecake heeft een krokant randje van filodeeg. Dit flinterdunne deeg moet je met liefde behandelen, want het is erg breekbaar.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Steelpan
- Foodprocessor
- Kwast
- Springvorm
- Satéprikker
Voorbereiding van de cheesecake
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Cheesecake bodem
- Verwarm de boter in een steelpan.
- Maal de kandijkoeken fijn in een foodprocessor.
- Voeg de koekkruimels toe aan de boter en stort het op de bodem van de springvorm.
- Druk de koekbodem goed aan.
- Besmeer het filodeeg met een laagje gesmolten boter en poedersuiker.
- Leg het filodeeg rondom de springvorm en zet het in de vriezer.
Roomkaasvulling
- Meng de roomkaas, gecondenseerde melk, eieren, suiker, limoensap en -rasp in een kom goed door elkaar.
- Giet de vulling over de koekbodem.
- Bak de cheesecake gaar in 50 minuten.
Amarena decoratie
- Breng de Amarena kersen en de geleisuiker in een steelpan aan de kook. Bewaar een aantal kersen ter decoratie.
- Voeg het kersensap toe aan het mengsel en laat het afkoelen.
Frambozen decoratie
- Verwarm de frambozen met de geleisuiker in een steelpan. Bewaar een aantal frambozen voor de decoratie.
- Zeef het mengsel, verwijder alle pitjes en laat het afkoelen.
Peren decoratie
- Snijd de peren in blokjes.
- Bak de boter, perenblokjes, kristalsuiker en kaneel in een koekenpan tot de peren gekaramelliseerd zijn.
- Laat de peren afkoelen.
Aardbeien decoratie
- Verwarm de rabarber en het limoensap in een steelpan.
- Voeg de aardbeien en geleisuiker toe.
- Haal het schuim van het mengsel en laat het afkoelen.
Opbouw van de cheesecake
- Verdeel de crème fraîche over de bovenkant van de cheesecake.
- Verdeel de verschillende soorten fruit over de crème fraîche.
- Decoreer de cheesecake met muntblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.