E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Quattro Stagioni

Twijfel je over welke smaak cheesecake je moet maken? Met sappige Amarena kersen, frisse frambozen, zoete aardbeien en overheerlijke peren is deze variant dé oplossing: je hoeft niet te kiezen!

Carla

Recept van
Carla

Cake
(0) reviews

Ingrediënten

Cheesecake bodem

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram kandijkoeken
  • 8 plakjes filodeeg
  • 80 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • Poedersuiker

Roomkaasvulling

  • 500 gram roomkaas
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eieren
  • 50 gram kristalsuiker
  • Rasp en sap van 1 limoen

Amarena decoratie

  • 125 gram Amarena kersen en het kersensap
  • 125 gram geleisuiker

Frambozen decoratie

  • 125 gram frambozen
  • 125 gram geleisuiker

Peren decoratie

  • 2 rijpe peren
  • 12 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram kristalsuiker
  • Snufje kaneel

Aardbeien decoratie

  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram geleisuiker
  • 100 gram rabarber
  • Scheutje limoensap

Decoratie

  • 250 gram crème fraîche

Bereidingswijze

Deze cheesecake heeft een krokant randje van filodeeg. Dit flinterdunne deeg moet je met liefde behandelen, want het is erg breekbaar. Quattro stagioni - Carla - cheese cake

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Steelpan
  • Foodprocessor
  • Kwast
  • Springvorm
  • Satéprikker

Voorbereiding van de cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Cheesecake bodem

  • Verwarm de boter in een steelpan.
  • Maal de kandijkoeken fijn in een foodprocessor.
  • Voeg de koekkruimels toe aan de boter en stort het op de bodem van de springvorm.
  • Druk de koekbodem goed aan.
  • Besmeer het filodeeg met een laagje gesmolten boter en poedersuiker.
  • Leg het filodeeg rondom de springvorm en zet het in de vriezer.

Roomkaasvulling

  • Meng de roomkaas, gecondenseerde melk, eieren, suiker, limoensap en -rasp in een kom goed door elkaar.
  • Giet de vulling over de koekbodem.
  • Bak de cheesecake gaar in 50 minuten.

Amarena decoratie

  • Breng de Amarena kersen en de geleisuiker in een steelpan aan de kook. Bewaar een aantal kersen ter decoratie.
  • Voeg het kersensap toe aan het mengsel en laat het afkoelen.

Frambozen decoratie

  • Verwarm de frambozen met de geleisuiker in een steelpan. Bewaar een aantal frambozen voor de decoratie.
  • Zeef het mengsel, verwijder alle pitjes en laat het afkoelen.

Peren decoratie

  • Snijd de peren in blokjes.
  • Bak de boter, perenblokjes, kristalsuiker en kaneel in een koekenpan tot de peren gekaramelliseerd zijn.
  • Laat de peren afkoelen.

Aardbeien decoratie

  • Verwarm de rabarber en het limoensap in een steelpan.
  • Voeg de aardbeien en geleisuiker toe.
  • Haal het schuim van het mengsel en laat het afkoelen.

Opbouw van de cheesecake

  • Verdeel de crème fraîche over de bovenkant van de cheesecake.
  • Verdeel de verschillende soorten fruit over de crème fraîche.
  • Decoreer de cheesecake met muntblaadjes.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.