Bakgereedschap
- Acetaat folie
- 2 20cm bakblikken
- Handmixer
- Spuitzak
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Biscuit
- Zeef bloem, zout, bakpoeder en cacao.
- De eieren, de dooiers en de suiker opkloppen tot het verdubbeld is en een 8 achterlaat. Voeg vanille toe en voeg al mixend de olie toe. Vouw de droge ingrediënten er voorzichtig doorheen en giet in twee bakblikken van 20cm.
- Bak ongeveer 18 minuten.
- Laat afkoelen.
- Snijd het biscuit door zodat je 4 plakken hebt.
Truffelvulling
- Doe de slagroom en chocolade in een pan en laat samensmelten.
- Klop met een handmixer de eidooiers au bain-Marie met de suiker. Klop voor ongeveer 6 minuten.
- Voeg het chocolade/room mengsel toe en roer het door.
- Laat afkoelen.
Chocolade pepermunt meringue
- Smelt de chocolade.
- Klop de eiwitten met de suiker en zout au bain-Marie kloppen tot de suiker opgelost is. Meng dit in de mixer met een beetje pepermunt extract om het te laten terug koelen tot het mengsel stijf is.
- Spatel de gesmolten chocolade erbij.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er mooie toefjes van op een bakplaat. Zet het in de oven en bak ongeveer 45 minuten.
- Laat afkoelen in de oven tot je ze nodig hebt.
Afwerken/decoratie
- Bekleed een bakblik met acetaat folie. Leg hierin de eerste plak biscuit. Giet een gedeelte van de truffelvulling erop. Plaats de volgende plak biscuit erop en zo doorgaan tot alles op is.
- Laat opstijven in de koeling.
- Maak vuurwerk van de candymelts.
- De taart uit de acetaat folie beklede bakvorm halen en versieren met de pepermunt merinque.
- Versier verder met het vuurwerk van candymelts.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.