Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een schone theedoek klaar.
Biscuit
- Mix eieren, basterdsuiker en merg uit het vanillestokje tot een licht en romig mengsel.
- Roer het warme water erdoor.
- Zeef de bloem en het zout en schep voorzichtig door het beslag.
- Snijd de munt heel fijn en meng door het beslag.
- Schenk het beslag op de bakplaat en bak de biscuit in 10-15 minuten gaar.
- Leg de theedoek op het aanrecht en verdeel de gewone suiker er overheen.
- Leg de cake op de suiker en laat zo 10 minuten afkoelen.
- Trek voorzichtig het bakpapier los.
- Laat volledig afkoelen.
Vulling
- Meng mascarpone, poedersuiker en het merg uit het vanillestokje en in een kom tot een glad geheel.
- Smeer de koude cake in met een laag mascarponevulling en leg de frambozen op de rand.
- Rol de cake vanaf de frambozen voorzichtig maar stevig op.
- Leg koud weg zodat de cake kan opstijven.
Frambozenmousse
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Maal 300 gram frambozen fijn en zeef ze. Vang de puree op.
- Doe de frambozenpuree in een pan met 100 gram suiker en 3 eetlepels citroensap.
- Breng voorzichtig aan de kook en los de gelatineblaadjes er in op.
- Doe in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop in een andere kom slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
- Schep de frambozenpuree er voorzichtig door en zet koud weg.
Samenstellen
- Bekleed een bombekom met plasticfolie.
- Haal de cakerol uit de koelkast en snijd voorzichtig in plakken.
- Bekleed de kom met de cakeplakjes.
- Schenk hier de frambozenmousse in en laat opstijven in de koelkast.
- Stort vlak voor serveren de bombe op een schaal en garneer met toefjes slagroom, muntblaadjes en frambozen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.