E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Frisse munttwist en frambozen bombe

Verdraaid lekkere bombe met mascarpone en frambozenmousse-vulling. De verfrissende munt wordt in dit recept meegebakken in het biscuit.

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
(12) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 3 eieren
  • 80 gram basterdsuiker
  • 40 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel warm water
  • 80 gram bloem
  • snuf zout
  • bosje verse munt

Vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram frambozen

Frambozenmousse

  • 4 gelatine blaadjes
  • 300 gram frambozen
  • 100 gram suiker
  • 1 citroenen
  • 500 milliliter slagroom

Samenstellen

  • frambozen
  • verse munt
  • slagroom

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een schone theedoek klaar.

Biscuit

  • Mix eieren, basterdsuiker en merg uit het vanillestokje tot een licht en romig mengsel.
  • Roer het warme water erdoor.
  • Zeef de bloem en het zout en schep voorzichtig door het beslag.
  • Snijd de munt heel fijn en meng door het beslag.
  • Schenk het beslag op de bakplaat en bak de biscuit in 10-15 minuten gaar.
  • Leg de theedoek op het aanrecht en verdeel de gewone suiker er overheen.
  • Leg de cake op de suiker en laat zo 10 minuten afkoelen.
  • Trek voorzichtig het bakpapier los.
  • Laat volledig afkoelen.

Vulling

  • Meng mascarpone, poedersuiker en het merg uit het vanillestokje en in een kom tot een glad geheel.
  • Smeer de koude cake in met een laag mascarponevulling en leg de frambozen op de rand.
  • Rol de cake vanaf de frambozen voorzichtig maar stevig op.
  • Leg koud weg zodat de cake kan opstijven.

Frambozenmousse

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Maal 300 gram frambozen fijn en zeef ze. Vang de puree op.
  • Doe de frambozenpuree in een pan met 100 gram suiker en 3 eetlepels citroensap.
  • Breng voorzichtig aan de kook en los de gelatineblaadjes er in op.
  • Doe in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een andere kom slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
  • Schep de frambozenpuree er voorzichtig door en zet koud weg.

Samenstellen

  • Bekleed een bombekom met plasticfolie.
  • Haal de cakerol uit de koelkast en snijd voorzichtig in plakken.
  • Bekleed de kom met de cakeplakjes.
  • Schenk hier de frambozenmousse in en laat opstijven in de koelkast.
  • Stort vlak voor serveren de bombe op een schaal en garneer met toefjes slagroom, muntblaadjes en frambozen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.