Financiertjes
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Vet mini muffinsvormpjes in met boter.
- Meng amandelpoeder met 60 gram fijne tafelsuiker, vanillesuiker en bloem.
- Klop de eiwitten stijf met 45 gram suiker.
- Smelt ondertussen de boter op laag vuur.
- Spatel het amandelmengsel er voorzichtig doorheen.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Schep met een lepel het beslag in de muffinvormpjes.
- Bak de financiertjes 10 minuten in de hete oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Verwarm de abrikozenjam in een pannetje.
- Smeer over de cakejes en maak af met een verse framboos.
Meringues
- Oven voorverwarmen op 110°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Eiwitten met zout stijfkloppen.
- Voeg daarna al kloppend gelijdelijk de fijne suiker toe tot het is opgelost.
- Schep de poedersuiker er voorzichtig doorheen.
- Doe het schuim in een spuitzak.
- Spuit mooie rozetten op het bakpapier.
- Droog de meringues ongeveer 40 minuten in de oven.
- Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
- Hak de pistachenootjes fijn en doe in een schaaltje.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Dip de koude meringues eerst in de chocolade en vervolgens in de nootjes.
- Laat drogen.
Chocolade ganache biscuitjes
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Boter met vanille-extract en basterdsuiker in keukenmachine mengen tot het een geheel vormt.
- Bloem en cacao zeven en samen met het ei door het mengsel pulseren tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg in plasticfolie in koelkast 30 minuten rusten.
- Rol het deeg uit en steek rondjes met een diameter van 4-5 centimeter uit.
- Leg de biscuitjes op de bakplaat en bak in 10 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Smelt chocolade met slagroom au bain-marie.
- Roer goed door tot een glad mengsel.
- Doe in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast tot het steviger, maar wel spuitbaar is.
- Spuit een chocoladeganachecirkel op ieder biscuitje.
- Laat opstijven.
Custard met abrikozen
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet 6 kleine ovenvaste schaaltjes klaar.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Breng slagroom met opengesneden vanillestokje en merg aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat de vanille 20 minuten intrekken.
- Hak de abrikozen grof.
- Snijd de schil van de citroen af en snijd in kleine reepjes.
- Breng water en suiker aan de kook en laat koken tot alle suiker is opgelost.
- Voeg de abrikozenstukjes en citroenschilreepjes toe en laat koken tot het fruit zacht is.
- Haal de abrikozenstukjes uit de suikerstroop en verdeel over de schaaltjes.
- Laat de suikerstroop verder inkoken.
- Schenk de helpt van de suikerstroop bij de abrikozen.
- Klop de eidooiers op en voeg halverwege de andere helft suikerstroop toe. Blijf goed kloppen tot het afgekoeld is.
- Verwijder het vanillestokje uit de slagroom.
- Schenk het eidooiermengsel bij de slagroom en klop goed door.
- Schenk dit over de abrikozen.
- Kook water.
- Zet een braadslee in de oven en zet hier de vormpjes in.
- Schenk het hete water in de braadslee en dek af met aluminiumfolie.
- Kook de custard au bain-marie in zo’n 20-25 minuten gaar.
- Laat afkoelen voor serveren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.