E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Franzbrötchen

Franzbrötchen lijken een beetje een mix van de Scandinavische kaneelbroodjes en Franse croissants. Maar je vindt ze veel in het Duitse Hamburg. Heerlijk voor bij het ontbijt, maar ook als lekkernij bij de koffie.

Daniel

Recept van
Daniel

Brood
(42) reviews

Ingrediënten

Franzbrötchen

  • 500 gram patentbloem
  • 25 gram gist
  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 170 gram boter
  • 305 gram volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 0.25 theelepel zout
  • 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze

We geven je hier het basisrecept van de broodjes maar je kunt ze vullen met allerlei lekkers: rozijnen, pompoenpitten, chocolade of stukjes appel.

Franzbrötchen recept

  • Verwarm de oven op 160 graden hetelucht.
  • Maak een deeg van de bloem, zout, gist, 275 gram warme melk, 70 gram boter, 70 gram suiker en vanille.Franzbrötchen
  • Laat een uur rijzen, rol daarna uit tot een rechthoek.
  • Maak een mengsel van de overige boter, suiker en de kaneel.
  • Bestrijk de deegplak daarmee.
  • Rol de plak op en snijd hem in stukjes.
  • Druk plat op een bakplaat en laat nog 20 minuten rijzen.
  • Strijk de broodjes af met de overgebleven melk.
  • Bak de franzbrötchen in ongeveer 15 minuten gaar tot ze lichtbruin zijn.

Meer broodjes zoals franzbrötchen:

Apple Cinnamon Rolls

Zo maak je zelf speculaas rolls

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.