E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Frambozenschuitjes

Rutger

Recept van
Rutger

Koekjes
(3) reviews

Ingrediënten

Amandelspijs

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel citroenrasp

Frambozenschuitjes

  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 180 gram roomboter
  • 90 gram suiker
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel vanille-extract
  • custard
  • 100 gram verse frambozen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Amandelspijs

  • Doe suiker, amandelmeel, ei en citroenrasp in een keukenmachine en mix goed door tot een spuitbare spijs.
  • Breng eventueel op smaak met meer citroenrasp.

Frambozenschuitjes

  • Doe alle ingrediënten, behalve de frambozen en poedersuiker, in een mixkom en mix tot een goed deeg.
  • Laat dit een uur rusten in de koelkast.
  • Beboter mini-muffinvormpjes en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het koude deeg uit tot 6 millimeter dikte.
  • Steek er rondjes uit iets groter dan de muffinvormpjes en bekleed de vormpjes hiermee.
  • Vul het deeg met wat spijs.
  • Bak de schuitjes ongeveer 16 minuten in de hete oven.
  • Haal direct uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Maak de custard zoals op de verpakking staat.
  • Doe in een spuizak en vul de schuitjes verder op met de custard.
  • Decoreer met een verse framboos.
  • Bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.