Niet alleen een cartoon cake voor het oog. Robèrt is ook heel enthousiast over de smaken: “De biscuits in deze taart zijn echt heel goed gemaakt en de combinatie van het frisse met de pistache is ook heel tof!”
Bakbenodigdheden
- Fondantpen
- Uitsteekvormen letters
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Steelpan
- Bakplaat
- Kommen
- Garde
- Staafmixer
- Verhoudfolie
- Deegroller
- Spuitzakken
Voorbereiding van de cartoon cake
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
Framboosbiscuit
- Meng de hele eieren, 224 gram suiker en de rode kleurstof in een kom tot een glad geheel.
- Zeef vervolgens de frambozenpoeder, bloem, amandelpoeder en maïzena boven een andere kom.
- Klop de eiwitten met de overgebleven suiker in een kom tot een zachte meringue.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg het daarna toe aan het eimengsel.
- Voeg dan de meringue toe aan het eimengsel.
- Spatel de droge ingrediënten door het beslag.
- Verdeel het beslag over een bakplaat.
- Bak het biscuit gaar in 16 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het biscuit uit de oven en bestrooi het met anti-smelt poedersuiker.
Pistachebiscuit
- Meng de hele eieren, 280 gram suiker en de groene kleurstof tot een glad geheel.
- Zeef de bloem, amandelpoeder, en maïzena boven een andere kom en voeg de gemalen pistachenoten toe.
- Klop de eiwitten met de overgebleven suiker in een kom tot een zachte meringue.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg het daarna toe aan het eimengsel.
- Voeg dan de meringue toe aan het eimengsel.
- Spatel de droge ingrediënten door het beslag.
- Verdeel het beslag over een bakplaat.
- Bak het biscuit gaar in 16 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het biscuit uit de oven en bestrooi het met anti-smelt poedersuiker.
Uitsnijden cartoon cake biscuit
- Snijd het biscuit in rechthoeken van 16 centimeter bij 25 centimeter en laat dit goed afkoelen.
- Snijd van het overgebleven biscuit rechte stukken en laat dit goed afkoelen.
Roomkaas Chantilly
- Verwarm een deel van de slagroom in een steelpan.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de warme slagroom. Meng dit goed door tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.
- Giet het gelatinemengsel bij de koude slagroom en meng dit goed door.
- Meng de roomkaas met de poedersuiker in een kom tot een glad geheel.
- Voeg het roomkaasmengsel toe aan het slagroommengsel en meng dit wederom tot een glad geheel.
- Zet de roomkaas Chantilly 1 uur in koelkast.
Framboos-passievrucht cremeux
- Pureer de frambozen met een staafmixer en zeef alle pitjes uit de puree.
- Verwarm de frambozenpuree, passievruchtsap en de suiker in een steelpan tot aan de kook.
- Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel.
- Giet langzaam het warme passievruchtmengsel bij het eimengsel en blijf goed roeren.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en verwarm dit tot 82 graden.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg de gelatineblaadjes toe en blijf roeren tot deze zijn opgelost.
- Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 40 graden.
- Voeg de helft van boter toe en meng dit tot een gladde cremeux.
- Giet de cremeux in een schaal, bedek het met verhoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
- Haal de cremeux uit de koelkast, voeg blokje voor blokje de andere helft van de boter toe en klop dit tot een gladde botercrème.
- Voeg frambozenpoeder toe tot de cremeux de gewenste kleur heeft.
Opbouw van de cartoon cake
- Leg een rode, rechthoekige biscuit op een houten plank en verdeel hier een laagje cremeux overheen.
- Leg hier een groene biscuitplak bovenop en verdeel hier weer een laagje cremeux overheen.
- Herhaal deze stappen en eindig met een groen biscuit bovenop.
- Leg het extra gesneden, rechthoekige biscuit boven op de taart.
- Rol de roze fondant uit.
- Spuit met fondant zwarte lijnen op de taart.
- Verdeel het roze fondant over de taart, doe dit zo strak mogelijk.
- Snijd de letters S, O, A en P uit het overgebleven fondant.
- Leg de letters op de bovenste, rechthoekige laag biscuit.
- Spuit met fondant zwarte lijnen rondom de letters.
- Spuit de roomkaas Chantilly in grote toeven op 2 hoeken van de taart.
- Spuit met fondant zwarte lijnen aan de onderkant van elke toef.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.