Frambozen en pistache zijn een perfecte combinatie volgens Robèrt. Deze cheesecake zit bomvol frambozen, frambozensaus en pistachenoten.
Bakbenodigdheden
- Foodprocessor
- Staande mixer met toebehoren
- Kommen
- Silliconenmal kleine balletjes
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Springvormen
- Bakpapier
Voorbereiding van de cheesecake
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Cheesecake bodem
- Meng de boter met de suiker, zout, ei en water in een kom goed door.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed dit goed door.
- Voeg de citroenrasp toe aan het deeg.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter.
- Bak de cheese cake bodem gaar in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Frambozensaus
- Rasp 2 citroenen en pers ze uit.
- Verwarm de frambozen, suiker, citroensap en -rasp in een steelpan tot een ingedekte saus.
Roomkaasvulling
- Zet de oven terug naar 150 graden.
- Klop de roomkaas en de suiker in een kom op.
- Voeg één voor één de eieren en zure room toe aan het mengsel.
- Voeg het merg van een vanillestokje toe.
- Voeg de helft van het citroensap en alle citroenrasp toe aan het mengsel.
- Zeef de maïzena door het beslag.
- Verdeel de helft van het beslag over de bodem.
- Druppel twee derde van de frambozensaus over het beslag.
- Verdeel de rest van het beslag over de bodem.
- Druppel een beetje van de frambozensaus over het beslag en ga hier met een satéprikker doorheen, zodat er een gemarmerd effect ontstaat.
- Bak de cheese cake gaar in 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Witte chocoladeballetjes
- Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster ze in de oven voor ongeveer 10 minuten.
- Tempereer de witte chocolade tot 28 graden.
- Verdeel de witte chocolade over de bollen van de siliconen mal.
- Doe de pistachenoten en kristalsuiker in een foodprocessor en maal dit fijn.
- Verdeel het pistachemengsel over de siliconen mal.
- Zet de siliconen mal in de vriezer tot de opbouw van de cheesecake.
Roze slagroom
- Doe de crème fraîche in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de afgekoelde frambozensaus toe.
- Doe de roze slagroom in een spuitzak.
Opbouw van de cheesecake
- Spuit een laagje roze slagroom op de buitenkant van de cheesecake en verdeel hier verse frambozen over.
- Spuit toefjes roze slagroom aan de binnenkant van de cheesecake en leg hier de witte chocoladeballen bovenop.
- Spuit een toefjes roze slagroom in de witte chocoladeballen en leg hier een framboos in.
- Decoreer de cheesecake met pistachekruim.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.