E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Fris Framboosje

Deze cheesecake met frambozensaus, witte chocoladeballen en roze slagroom is een echt feestje op je bord. Verwen vrienden en familie met deze taart en geniet zelf ook van een lekkere punt!

Susan

Recept van
Susan

Cake
(13) reviews

Ingrediënten

Cheesecake bodem

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 3 gram zout
  • 0,5 ei
  • 15 gram water
  • 250 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 10 gram citroensap

Frambozensaus

50 gram kristalsuiker

250 gram diepvries frambozen, ontdooit

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel citroenrasp

Roomkaasvulling

  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram zure room
  • 3 eieren
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • 30 gram maïzena

Witte chocoladeballetjes

  • 250 gram verse frambozen
  • 50 gram pistachenoten, gemalen
  • 25 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 100 gram witte chocolade

Roze slagroom

  • 250 gram crème fraîche
  • Frambozensaus, afgekoeld

Bereidingswijze

Frambozen en pistache zijn een perfecte combinatie volgens Robèrt. Deze cheesecake zit bomvol frambozen, frambozensaus en pistachenoten. fris framboosje - Susan

Bakbenodigdheden

  • Foodprocessor
  • Staande mixer met toebehoren
  • Kommen
  • Silliconenmal kleine balletjes
  • Spuitzakken
  • Spuitmondjes
  • Springvormen
  • Bakpapier

Voorbereiding van de cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

Cheesecake bodem

  • Meng de boter met de suiker, zout, ei en water in een kom goed door.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en kneed dit goed door.
  • Voeg de citroenrasp toe aan het deeg.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 millimeter.
  • Bak de cheese cake bodem gaar in 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Frambozensaus

  • Rasp 2 citroenen en pers ze uit.
  • Verwarm de frambozen, suiker, citroensap en -rasp in een steelpan tot een ingedekte saus.

Roomkaasvulling

  • Zet de oven terug naar 150 graden.
  • Klop de roomkaas en de suiker in een kom op.
  • Voeg één voor één de eieren en zure room toe aan het mengsel.
  • Voeg het merg van een vanillestokje toe.
  • Voeg de helft van het citroensap en alle citroenrasp toe aan het mengsel.
  • Zeef de maïzena door het beslag.
  • Verdeel de helft van het beslag over de bodem.
  • Druppel twee derde van de frambozensaus over het beslag.
  • Verdeel de rest van het beslag over de bodem.
  • Druppel een beetje van de frambozensaus over het beslag en ga hier met een satéprikker doorheen, zodat er een gemarmerd effect ontstaat.
  • Bak de cheese cake gaar in 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Witte chocoladeballetjes

  • Verdeel de pistachenoten over een bakplaat en rooster ze in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  • Tempereer de witte chocolade tot 28 graden.
  • Verdeel de witte chocolade over de bollen van de siliconen mal.
  • Doe de pistachenoten en kristalsuiker in een foodprocessor en maal dit fijn.
  • Verdeel het pistachemengsel over de siliconen mal.
  • Zet de siliconen mal in de vriezer tot de opbouw van de cheesecake.

Roze slagroom

  • Doe de crème fraîche in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg de afgekoelde frambozensaus toe.
  • Doe de roze slagroom in een spuitzak.

Opbouw van de cheesecake

  • Spuit een laagje roze slagroom op de buitenkant van de cheesecake en verdeel hier verse frambozen over.
  • Spuit toefjes roze slagroom aan de binnenkant van de cheesecake en leg hier de witte chocoladeballen bovenop.
  • Spuit een toefjes roze slagroom in de witte chocoladeballen en leg hier een framboos in.
  • Decoreer de cheesecake met pistachekruim.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.