Voorbereiding
- Bekleed twee springvormen met een diameter van 22 centimeter met bakpapier en smeer goed in met boter.
- Warm de oven voor op 200°C.
Bavarois
- Week de gelatine in koud water.
- Klop eierdooiers en suiker samen tot luchtig.
- Breng de melk bijna aan de kook en schenk al kloppend over het eimengsel.
- Giet dit vervolgens terug in het pan en zet weer op het vuur. Laat zachtjes koken tot een glad mengsel en het aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
- Haal de pan van het vuur.
- Wring de gelatine uit, doe bij de crème en roer tot de gelatine opgelost is.
- Pers de crème door een zeef boven een schaal een laat afkoelen tot het zo dik is als opgeklopte slagroom.
- Pureer de frambozen en meng door de afgekoeld crème anglaise.
- Klop de room en vouw voorzichtig door de crème anglaise.
- Schenk de bavarois in een kom en laat koud staan tot gebruik.
Gelei
- Week de gelatine in water.
- Pers frambozen door een zeef tot een puree.
- Doe de frambozenpuree met de suiker in een kom en warm au bain-marie op.
- Wring de gelatine uit en meng met door de warme frambozenpuree.
- Schenk de gelei over een bakplaat en zet in de koelkast.
Genoise sponge
- Doe eieren en suiker in een grote metalen kom en zet deze au bain-marie op het vuur. Blijf continnu goed kloppen tot het mengsel dik en luchtig is.
- Haal van de kom uit de pan en blijf nog 3 minuten kloppen.
- Laat de boter ondertussen smelten.
- Roer de gesmolten boter door het eimengsel.
- Meng tot slot voorzichtig de bloem er door.
- Verdeel het beslag over de springvormen en bak de sponge in ongeveer 25 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Frambozen jam
- Verwarm de suiker in een pannetje op laag vuur.
- Voeg de frambozen toe en laat inkoken tot een jam.
Samenstellen
- Snijd een sponges horizontaal doormidden en bouw de cake, eventueel in een taartring, als volgt op:
- laag sponge,
- laag frambozenjam
- laag bavarois
- laag sponge
- laag frambozen
- laag bavarois
- laag sponge
- laag frambozenjam
- laag bavarois
- giet de gelei erover.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Laat afkoelen en doe in een spuitzak.
- Decoreer de taart met witte chocoladetoefjes.
- Verwijder eventueel de taartring.
- Hak hazelnoten fijn en druk deze in de zijkant van de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.