Bakgereedschappen
- Siliconen bakmat
- Marmeren plaat
- Paletmes
- Driehoek spatel
- Deegsteker
- Spuitzakken
- Candybar mal
- Deegroller
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Week de gelatine in koud water.
Amandelkoekje
- Meng de amandelmeel, poedersuiker en zout.
- Voeg het ei en de boter toe en meng door elkaar.
- Voeg nu de bloem toe en meng tot een egaal deeg.
- Vorm tot een rechthoek, wikkel in folie en laat rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte.
- Prik gaatjes met een vork en snijd rechte koekjes uit die in de mal passen.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen tot gebruik.
Frambozencremeux
- Verwarm de frambozen met de suiker in een pannetje.
- Haal van het vuur en voeg het ei toe, roer goed door.
- Zet terug op het vuur en breng al roerend aan de koek.
- Haal weer van het vuur en roer de boter, cranberry’s en gelatine erdoor.
- Stort in een kom en laat afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
Chocola
- Smelt de melkchocolade tot 45 graden en tempereer deze.
- Vul de mal met chocolade en laat even staan.
- Houd de mal ondersteboven zodat de overtollige chocolade er uit kan lopen.
- Laat opstijven in de koelkast.
Opbouw
- Haal de mal uit de koelkast en giet de cremeux erin.
- Leg er een amandelkoekje bovenop.
- Sluit af met chocolade, strijk glad en laat opstijven in de vriezer.
- Haal de repen voorzichtig uit de mal.
Decoratie
- Tempereer de witte chocolade.
- Doe in een spuitzak en knip een klein puntje af.
- Maak sierlijke lijnen over de repen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.