Voorbereiding voor fraisier
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg een bakring met een diameter van ongeveer 22 centimeter klaar.
Cake
- Klop eiwitten wit en schuimig. Voeg suiker toe en klop verder op tot stijve pieken vormen.
- Spatel de broyage (maak het eventueel zelf van 150 gram suiker en 150 gram amandelpoeder) en bloem er door.
- Stort het beslag van de fraisier op de bakplaat, strijk glad en zet de plaat in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170°C bak in 30 minuten mooi bruin.
Botercrème
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Doe melk, suiker, vanillemerg en custardpoeder in een pannetje en verwarm op laag vuur. Laat koken tot het ingedikt is.
- Stort de banketbakkersroom in een diepe schaal en laat afkoelen.
- Klop boter en suiker luchtig en los.
- Voeg de koude banketbakkersroom toe en klop tot een luchtige crème.
Italiaanse meringue
- Breng water met 120 gram suiker aan de kook en verhit tot 121°C.
- Klop ondertussen eiwitten met overige suiker tot wit schuim.
- Schenk voorzichtig, al kloppend, de suikersiroop bij het eiwitschuim en blijf kloppen tot stevige, witte pieken vormen en het mengsel is afgekoeld.
- Voeg de afgekoelde meringue toe aan de botercrème en blijf kloppen tot een mooie crème.
- Doe in een spuitzak en leg koud tot gebruik.
Samenstellen van de fraisier
- Halveer de aardbeien.
- Snijd 2 cirkels uit de cake met behulp van de bakring.
- Bekleed de bakring met acetaatfolie.
- Leg een cake in de bodem van de bakring.
- Schik de aardbeien helemaal rondom met de platte kant tegen de rand van de bakring.
- Spuit de crème rondom de aardbeien en een dunne laag over de bodem van de cake.
- Zet dan de overige aardbeien rechtop in de crème.
- Vul verder af met crème.
- Leg de bovenkant van de cake op de crème en druk goed aan.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Verwijder de bakring en het acetaatfolie voorzichtig.
- Bestuif de fraisier met poedersuiker en garneer met aardbeien.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.