Voorbereiding
- Vet een schone bakplaat in met olijfolie.
- Zet een grote schaal klaar en vet deze alvast in met olie.
Focaccia
- Meng bloem, water, zuurdesem, gist, olijfolie en zout in de mengkom en kneed met de hand ongeveer 10 minuten tot een nat maar soepel deeg.
- Doe het deeg in een ingevette schaal en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Gebruik twee deegschrapers om het deeg dubbel te vouwen. Draai het deeg 90 graden en vouw opnieuw dubbel. Herhaal nogmaals. Hierdoor krijgt het deeg lagen en een goede structuur.
- Laat het deeg opnieuw 10 minuten rijzen.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 220°C.
- Pak het gerezen deeg er bij en herhaal de vouw-stappen drie keer. Rol het deeg vervolgens uit tot een focaccia-vorm en leg op de ingevette bakplaat.
- Meng de kruiden en knoflook met resterende olijfolie.
- Verdeel het oliemengsel over het deeg en maak kuiltjes met uw vingertoppen.
- Halveer de tomaatjes en druk ze voorzichtig in de kuiltjes met de ronde kant naar beneden.
- Bak de focaccia 40 minuten bruin in de warme oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.