Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een schone schaal en plastic folie klaar.
Deeg
- Meng suiker, gist en 75 ml lauwwarm water in een kom. Laat ongeveer 10 minuten staan tot het gaat schuimen.
- Zeef de bloem boven een mengkom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en schenk hier het gistmengsel in. Roer goed door met de vingers.
- Voeg beetje bij beetje het resterende water toe tot alle bloem is opgenomen. Kneed vervolgens nog ongeveer 5 minuten goed door tot een elastisch deeg.
- Draai het deeg rond in de ingevette schaal zodat het deeg is ingevet en dek af met het plastic folie. Laat op een warme, tochtvrije plek ongeveer 30 minuten rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 240°C.
- Bestuif een werkbank met wat bloem. Stort het gerezen deeg op de werkbank en kneed kort door zodat het lucht er uit is.
- Druk of rol het deeg uit tot een focaccia-vorm en leg het op de beklede bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de resterende olie en druk met uw vingertoppen kuiltjes in het deeg.
- Bestrooi met rozemarijn, grof zeefzout, knoflook en italiaanse kruiden naar smaak.
- Bak de focaccia 10-20 minuten in de oven tot hij bruin en gaar is.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.