E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Focaccia met gepofte knoflook, basilicum en olijven

Rutger

Recept van
Rutger

Hartig
Brood
(7) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • knoflook
  • olijfolie

Focaccia

  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 30 gram olijfolie
  • 350 gram lauw water
  • 10 gram gedroogde gist
  • zwarte olijven (pitloos)
  • verse basilicum (min de blaadjes), plus wat extra voor garnering
  • zeezout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Zet de oven aan op 200°C.
  • Snijd van twee bollen knoflook het bovenste kapje af, besprenkel met olijfolie en pak in in aluminiumfolie.
  • Zet de bollen 45 minuten in de oven.

Focaccia

  • Kneed witte tarwebloem, zout, gedroogd gist, olijfolie, lauw water kort door elkaar in een keukenmachine. Het deeg blijft vrij plakkerig.
  • Stort op een met bloem bestoven werkbank en kneed nog even door met de hand.
  • Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.
  • Snijd twee goede handen basilicum fijn.
  • Lepel 1,5 bol gepofte knoflook uit en snijd fijn.
  • Vet de werkbank in met wat olie en kneed basilicum en knoflook door het gerezen deeg.
  • Laat weer even rijzen.
  • Vet een bakblik goed in met olijfolie en verdelen het deeg over de bakvorm.
  • Laat het deeg opnieuw 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C convectie.
  • Besprenkel de focaccia na het rijzen met olijfolie en verdeel de halve zwarte olijven erover.
  • Druk gaten in het deeg en bestrooi met zeezout.
  • Bak de focaccia ongeveer 15-20 minuten in de hete oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.