Voorbereiding
- Zet de oven aan op 200°C.
- Snijd van twee bollen knoflook het bovenste kapje af, besprenkel met olijfolie en pak in in aluminiumfolie.
- Zet de bollen 45 minuten in de oven.
Focaccia
- Kneed witte tarwebloem, zout, gedroogd gist, olijfolie, lauw water kort door elkaar in een keukenmachine. Het deeg blijft vrij plakkerig.
- Stort op een met bloem bestoven werkbank en kneed nog even door met de hand.
- Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen.
- Snijd twee goede handen basilicum fijn.
- Lepel 1,5 bol gepofte knoflook uit en snijd fijn.
- Vet de werkbank in met wat olie en kneed basilicum en knoflook door het gerezen deeg.
- Laat weer even rijzen.
- Vet een bakblik goed in met olijfolie en verdelen het deeg over de bakvorm.
- Laat het deeg opnieuw 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220°C convectie.
- Besprenkel de focaccia na het rijzen met olijfolie en verdeel de halve zwarte olijven erover.
- Druk gaten in het deeg en bestrooi met zeezout.
- Bak de focaccia ongeveer 15-20 minuten in de hete oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.