Benodigdheden
- Rond bakblik
- Staande mixer met toebehoren
- Plastic bak met deksel
- Vershoudfolie
- Hakmolen
- Kwastje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de plastic bak in met olijfolie.
- Vet de ronde bakvorm goed in met ruim olijfolie.
Pesto
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Hak de knoflooktenen in grote stukken en pluk de basilicumblaadjes.
- Maal de basilicumbladeren, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en chilipeper door elkaar.
- Voeg al draaiende af en toe wat olie toe tot er een dikke pesto ontstaat.
- Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Deeg
- Meng de bloem, het water, desempoeder, gist, olijfolie en zout plus de Italiaanse kruiden in de keukenmachine tot een soepel deeg.
- Leg het deeg in de plastic bak en laat het 30 minuten afgesloten rijzen.
- Vouw het deeg voorzichtig een keer over de lengte en over de breedte op.
- Stop het deeg terug in de bak en laat het 10 minuten afgedekt rijzen.
- Doe het deeg in het bakblik.
- Druk deuken in de bovenkant van het deeg.
- Strijk de gemaakte pesto over de bovenkant van het deeg.
- Maak met de courgettebloemen, paprika’s, ui en anderen groenten en mooie bloementuin naar eigen stijl.
- Bak het brood in ongeveer 40 minuten af in een voorverwarmde oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.