Voorbereiding
- Vet een schone bakplaat in met olie.
Deeg
- Zeef de bloem boven een kom. Verdeel de gist aan de ene kant van de bloem en het gewone zout aan de andere kant. Ze mogen elkaar niet raken.
- Voeg de suiker toe.
- Meng 2 eetlepels olie met het water en schenk bij het bloemmengsel.
- Kneed het deeg met de hand of in een speciale keukenmachine tot het mooi elastisch is.
- Doe het in een geoliede kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme, tochtvrije plek gedurende 1 uur rustig rijzen.
- Sla het deeg terug en rol het op een werkbank uit tot een rechthoekige focaccia-vorm. Leg het vervolgens op de ingevette bakplaat.
- Dek het deeg opnieuw af en laat nog ongeveer 20 minuten rijzen.
Pesto
- Doe alle ingrediënten, behalve zout en peper, in een keukenmachine en mix tot een egale pesto.
- Breng op smaak met zout en peper.
Samenstellen en bakken
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Druk met de vingers kuiltjes in het deeg.
- Laat het deeg nogmaals 10 minuten rijzen.
- Smeer het deeg dun in met een laagje olijfolie.
- Besprenken vervolgens met de pesto, ricotta (naar smaak) en grof zeezout.
- Bak het brood in de oven in ongeveer 25 minuten bruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.