E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Focaccia con pesto e formaggio

Jolanda

Recept van
Jolanda

Hartig
Brood
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 350 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • zout
  • 0.3 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 210 milliliter lauw water

Pesto

  • 1 plantje basilicum
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 deciliter olijfolie
  • 200 gram parmezaanse kaas
  • zeezout
  • peper

Samenstellen en bakken

  • 2 eetlepels olijfolie
  • ricotta
  • zeezout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een schone bakplaat in met olie.

Deeg

  • Zeef de bloem boven een kom. Verdeel de gist aan de ene kant van de bloem en het gewone zout aan de andere kant. Ze mogen elkaar niet raken.
  • Voeg de suiker toe.
  • Meng 2 eetlepels olie met het water en schenk bij het bloemmengsel.
  • Kneed het deeg met de hand of in een speciale keukenmachine tot het mooi elastisch is.
  • Doe het in een geoliede kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme, tochtvrije plek gedurende 1 uur rustig rijzen.
  • Sla het deeg terug en rol het op een werkbank uit tot een rechthoekige focaccia-vorm. Leg het vervolgens op de ingevette bakplaat.
  • Dek het deeg opnieuw af en laat nog ongeveer 20 minuten rijzen.

Pesto

  • Doe alle ingrediënten, behalve zout en peper, in een keukenmachine en mix tot een egale pesto.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Samenstellen en bakken

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Druk met de vingers kuiltjes in het deeg.
  • Laat het deeg nogmaals 10 minuten rijzen.
  • Smeer het deeg dun in met een laagje olijfolie.
  • Besprenken vervolgens met de pesto, ricotta (naar smaak) en grof zeezout.
  • Bak het brood in de oven in ongeveer 25 minuten bruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.