Voorbereiding
- Vet een schone bakplaat in met olijfolie.
- Leg een schone kom en plastic folie klaar.
De focaccia
- Verwarm een beetje van het water tot lauwwarm, niet warmer dan 37°C.
- Los de gist op in het warme water.
- Zeef de bloem boven een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
- Schenk het gistmengsel in het kuiltje en voeg de rest van het water en olijfolie toe.
- Strooi het zout aan de zijkant van de bloem en kneed gedurende 10 minuten tot een soepel en mooi deeg.
- Doe het deeg in een ingevette kom en bedek met plastic folie. Laat op een warme plek rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
- Snijd de ham in stukjes en kneed dit samen met de kaas door het deeg.
- Rol het deeg uit tot een rechthoekige focaccia-vorm en leg op de ingevette bakplaat.
- Laat nog eens 30 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220˚C
- Druk met uw vingertoppen kuiltjes in het gerezen deeg en verdeel de olijven, rozemarijn en tomaatjes erover.
- Maak af met een laagje olijfolie en wat zeezout.
- Bak de focaccia gedurende 30 minuten in de warme oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.