Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaten
- Bakpapier
- Taartbord met pilaar in het midden
- Ovale uitsteekring van ø 24 centimeter
- Ronde uitsteekringen van ø 10, 12 en 15 centimeter
- Ovaal karton van 24 x 10 centimeter
- Fondant modelleergereedschap
- Kwastje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Red velvet cake
- Mix de boter met de suiker licht en romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Roer de cacao, vanille-extract, kleurstof en zout door de karnemelk.
- Mix een derde van de bloem door het beslag, dan de helft van de karnemelk mengsel, een derde van de bloem, de overige karnemelk mengsel en tot slot de laatste bloem.
- Meng de baking soda met de azijn en laat even bruisen.
- Mix ook dat door het beslag.
- Verdeel het beslag over de bakplaten.
- Bak de biscuits in 20 minuten gaar.
- Laat afkoelen.
Witte chocolade botercrème
- Meng de melk en de slagroom.
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg er uit en doet dit samen met het vanillestokje en 350 milliliter van de melk/slagroom in een pan.
- Breng aan de kook.
- Roer de suiker en de maïzena door elkaar.
- Voeg de overige melk/slagroom toe roer dit tot een glad papje.
- Giet de helft van de kokende melk op het suikermengsel. Roer het goed door.
- Giet terug in de pan en breng alles al roerend aan de kook.
- Laat het mengsel 1 tot 2 minuten, onder constant roeren, zachtjes doorkoken tot het indikt.
- Giet de room in een platte schaal, dek af met plasticfolie en laat het afkoelen in de koelkast tot gebruik.
- Klop de boter luchtig en wit.
- Smelt de chocolade en laat afkoelen.
- Mix de afgekoelde room door de boter en klop luchtig.
- Voeg ook de afgekoelde chocolade toe en mix tot een luchtige botercrème.
- Zet koel tot gebruik.
Opbouw
- Steek 4 ovalen van 24 x 10 centimeter uit de biscuit.
- Steek ook 2 cirkels van 12 centimeter, 3 van 15 centimeter en 4 van 10 centimeter uit.
- Begin met de ovalen biscuits, leg de onderste plak over de pilaar op het taartbord.
- Smeer in met frambozenlikeur, botercrème en verdeel er wat frambozen en geschaafde chocolade over.
- Bouw verder op dezelfde manier tot je alle ovalen biscuits hebt gebruikt.
- Maak de hals van de 10 centimeter biscuits met dezelfde vulling.
- Het hoofd maak je van een 12 centimeter, 3x 15 centimeter en weer een 12 centimeter biscuit, ook gevuld zoals eerder beschreven.
- Snijd met het mes de cake in een hoofdvorm en smeer helemaal af met een laagje botercrème.
- Zet in de koelkast om goed op te laten stijven.
- Maak 2 oren, 2 bolletjes voor de ogen en een neusje van beige fondant.
- Rol de rest uit om het hoofd en de hals mee te bekleden.
- Maak van wit een kraag voor de blouse, met zwart een stropdas en bedek de taart met rood voor de trui.
- Van oranje maak je de fluitketel voor op zijn hoofd, de tuit van wit fondant.
- Schrijf met eetbare stift ‘De Flip Fluitketelshow’ op de fluitketel.
- Rol de bruin uit en vorm de bakkebaarden en het haar aan de achterkant.
- Maak nu de bril en maak de ogen mooi blauw.
- Maak kleine blosjes op de wangen met roze kleurstof en kleur ook de lippen roze.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.