Briseerdeeg
- Snijd de boter in kleine blokjes en meng dit met de bloem.
- Kneed het geheel met je vingertoppen, zodat alle boter is opgenomen door de bloem.
- Voeg tot slot het water en het zout toe en kneed tot een glad deegje.
- Pak het deeg in plasticfolie en laat het circa een uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet de springvorm in met boter en rol het deeg uit tot ongeveer 2 mm dikte.
- Steek met de rand van de springvorm een cirkel uit die precies op de bodem past.
- Snijd een strook van ongeveer 6 cm hoog, om de rand van de springvorm mee te bekleden.
- Zet de met deeg beklede vorm even opzij.
Flanvulling
- Doe de melk, de slagroom, het merg van een vanillestokje en ongeveer de helft van de suiker in een ruime steelpan.
- Roer de eieren met de custardpoeder, de andere helft van de suiker en een klein scheutje van het melkmengsel tot een glad papje.
- Breng het melkmengsel ondertussen aan de kook.
- Giet ongeveer tweederde van de kokende melk bij het papje en roer goed door.
- Giet alles terug in de pan en verwarm de massa net zo lang tot deze begint te binden.
- Stort de flanvulling in de beklede springvorm.
- Bak de taart in 45-50 minuten gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.