E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Flammkuchen op Japanse wijze

Je zou hem bijna met stokjes eten! Deze Japanse variant op de flammkuchen. De bodem is zwart door het toevoegen van inktvisinkt.

Vincent

Recept van
Vincent

Hartig
(3) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 340 gram patentbloem
  • 50 gram semolina
  • 5 gram dashipoeder
  • 11 gram zonnebloemolie
  • 8 gram inktvisinkt
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 gram zout

Topping

  • 150 gram crème fraîche
  • 100 gram gruyère kaas (geraspt)
  • 50 gram sesamzaad
  • 100 gram chilisaus
  • 225 gram gerookte bacon (plakjes)
  • 50 gram enoki paddenstoelen
  • 100 gram beukzwam
  • 1 grote witte ui
  • 100 gram Kwepie mayonaise
  • 10 gram Sriracha
  • 20 gram sesamolie
  • halve citroen (sap)
  • 40 gram Worchestershiresaus
  • 55 gram ketchup
  • 25 gram oestersaus
  • 10 gram donkere basterdsuiker
  • 7 gram fijne mosterd
  • 3 bosuien
  • 1 rode chilipeper
  • 25 gram gari (ingelegde gember)
  • 25 gram panko broodkruim
  • 10 gram nori (sushivellen)
  • 25 gram katsuobushi (bunito vlokken)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Deegroller
  • Knijpfles met spuitmond (2 stuks)
  • Staafmixer
  • Garde
  • kwast

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de bloem, dashipoeder, olie, inktvisinkt, bakpoeder en zout op een schoon aanrecht en voeg 180 gram water toe.
  • Kneed het mengsel tot een soepel deeg en rol met een deegroller uit tot een dunne plak.
  • Strooi de semolina op de pizzaschep en plaats de deegbodem erop.
  • Ga verder met de topping.
  • Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Volg met de ui, bacon, paddenstoelen, Chinese kool, chilipeper en bosui. Houd een beetje chilipeper en bosui apart voor de garnering.
  • Strooi sesamzaadjes op de buitenranden en verdeel tot slot de geraspte kaas over de flammkuchen.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak 5-10 minuten.

Topping

  • Pel en snijd de ui in halve ringen en snijd de Chinese kool, chilipeper, bosui en nori in fijne reepjes.
  • Meng de mayonaise, Sriracha , sesamolie en citroensap door elkaar en schenk de saus in een spuitfles.
  • Voeg de worchestershiresaus, ketchup, oestersaus, basterdsuiker en mosterd aan een steelpan toe en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. Giet de saus in de andere spuitfles.
  • Ga verder met het deeg.

Afwerken/decoratie

  • Kwast de buitenranden van de warme flammkuchen in met sesamolie.
  • Verdeel de overgebleven bosui en chilipeper samen met de gari, panko en katsuobushi over de flammkuchen.
  • Trek verticale strepen van de mayonaise-saus en trek horizontale strepen van de andere saus voor een extra mooi effect.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.