Bakgereedschap
- Pizzaschep
- Pizzasteen
- Deegroller
- Knijpfles met spuitmond (2 stuks)
- Staafmixer
- Garde
- kwast
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Meng de bloem, dashipoeder, olie, inktvisinkt, bakpoeder en zout op een schoon aanrecht en voeg 180 gram water toe.
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg en rol met een deegroller uit tot een dunne plak.
- Strooi de semolina op de pizzaschep en plaats de deegbodem erop.
- Ga verder met de topping.
- Bestrijk het deeg met de crème fraîche. Volg met de ui, bacon, paddenstoelen, Chinese kool, chilipeper en bosui. Houd een beetje chilipeper en bosui apart voor de garnering.
- Strooi sesamzaadjes op de buitenranden en verdeel tot slot de geraspte kaas over de flammkuchen.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak 5-10 minuten.
Topping
- Pel en snijd de ui in halve ringen en snijd de Chinese kool, chilipeper, bosui en nori in fijne reepjes.
- Meng de mayonaise, Sriracha , sesamolie en citroensap door elkaar en schenk de saus in een spuitfles.
- Voeg de worchestershiresaus, ketchup, oestersaus, basterdsuiker en mosterd aan een steelpan toe en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. Giet de saus in de andere spuitfles.
- Ga verder met het deeg.
Afwerken/decoratie
- Kwast de buitenranden van de warme flammkuchen in met sesamolie.
- Verdeel de overgebleven bosui en chilipeper samen met de gari, panko en katsuobushi over de flammkuchen.
- Trek verticale strepen van de mayonaise-saus en trek horizontale strepen van de andere saus voor een extra mooi effect.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.