Waarom worden asperges ‘het witte goud’ genoemd?
Die naam lijkt misschien te komen van de hogere prijs of van de korte periode dat ze te koop zijn, maar niets is minder waar. Het ligt namelijk aan de duur van het kweken. Dat neemt aardig wat jaren in beslag. Pas in het 4e of 10e jaar kunnen de aspergeplanten pas voor een grote oogst zorgen. Geduld heb je er als kweker dus zeker voor nodig.
Bakbenodigdheden
- Pizzasteen
- Mengkom
- Deegroller
Zo maak je de flammkuchen:
Deeg
- Verwarm de oven voor op 250 graden (of zo heet mogelijk) en leg er een pizzasteen in.
- Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een bal. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Schil de witte asperges en snijd ze door over de lengte.
- Verdeel de deegbal in 4 bollen, bestrooi je werkblad met bloem en rol de ballen met de deegroller uit tot platte schijven.
- Beleg de bodems met crème fraîche, witte asperges, rode ui, spekjes en kaas (zoveel als je zelf lekker vindt). Je kunt het natuurlijk ook nog aanvullen met andere toppings.
- Plaats de bodems op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 5 minuten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.