Bakgereedschap
- Deegrol
- Pizzaschep
- Pizzasteen
- Bakpapier
- Kom
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Meng de ingrediënten samen met 110 gram lauwwarm water, kneed tot een soepel deeg en laat een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem, rol hierop het deeg met een deegroller uit tot een cirkel met een diameter van 25 centimeter.
- Bestrijk het deeg vervolgens gelijkmatig met het zure roommengsel en laat hierbij tot ongeveer 1 centimeter van de rand vrij.
- Snijd de serranoham in dunne reepjes en verdeel deze in de vorm van taartpunten over de bodem.
- Verdeel in het midden van punten de takjes zeekraal.
- Verdeel vervolgens de zalm en de bosui over de bodem en volg met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 7-12 minuten goudbruin.
Topping
- Pers de teentjes knoflook.
- Meng in een kom de zure room samen met crème fraîche, knoflook, dille en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Ga verder met het beleggen van de bodem.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.