E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Flammkuchen met serranoham, zalm en zeekraal

Heerlijke zilte smaken op een bodem van volkorenmeel. Het proberen waard!

Elly

Recept van
Elly

Hartig
(8) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 100 gram patentbloem
  • 100 gram volkorenbroodmeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Topping

  • 100 gram crème fraîche
  • 100 milliliter zure room
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
  • snufje peper
  • 0.5 theelepel zout
  • snufje nootmuskaat
  • 50 gram gerookte zalmsnippers
  • 50 gram serranoham
  • 15 takjes zeekraal
  • 2 bosuien
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Deegrol
  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Bakpapier
  • Kom

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Meng de ingrediënten samen met 110 gram lauwwarm water, kneed tot een soepel deeg en laat een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif het aanrecht met een beetje bloem, rol hierop het deeg met een deegroller uit tot een cirkel met een diameter van 25 centimeter.
  • Bestrijk het deeg vervolgens gelijkmatig met het zure roommengsel en laat hierbij tot ongeveer 1 centimeter van de rand vrij.
  • Snijd de serranoham in dunne reepjes en verdeel deze in de vorm van taartpunten over de bodem.
  • Verdeel in het midden van punten de takjes zeekraal.
  • Verdeel vervolgens de zalm en de bosui over de bodem en volg met de geraspte Parmezaanse kaas.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 7-12 minuten goudbruin.

Topping

  • Pers de teentjes knoflook.
  • Meng in een kom de zure room samen met crème fraîche, knoflook, dille en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Ga verder met het beleggen van de bodem.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.