Bakgereedschap
- Pizzasteen
- Pizzaschep
- Deegroller
- Deegkrabber
- Rasp
- Dunschiller
- Schaal Ø 18 centimeter
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Garnering
- Pel en snijd de ui in gelijke dunne ringen en pers het teentje knoflook.
- Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen.
- Rits de rozemarijnnaaldjes van de takjes en doe dit ook bij de takjes tijm.
- Meng 100 milliliter crème fraîche met tijm en knoflook en breng op smaak met een beetje citroensap, zout en peper.
Deeg
- Voeg alle ingrediënten met 125 milliliter water in een mengkom en kneed tot een soepel deeg.
- Leg het deeg afgedekt weg en laat 10 minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de garnering.
- Verdeel vervolgens het deeg in twee gelijke porties.
- Sla het deeg plat en verdeel er een beetje rozemarijn over. Vouw de rozemarijn in het door de hoeken van het deeg naar binnen te vouwen. Herhaal dit tot de rozemarijn goed verdeeld is.
- Rol het deeg met een deegroller uit tot een cirkel met een diameter van 25 centimeter.
- Strooi een beetje bloem op de pizzaschep en plaats het deeg hierop.
- Bestrijk met de bolle kant van een eetlepel de bodem met circa 100 milliliter crème fraîche.
- Volg met ui, spekjes en rozemarijn en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel tot slot de geraspte kaas erover en zorg dat alle ingrediënten nog te zien zijn.
- Plaats de flammkuchen direct op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 15-20 minuten goudbruin.
- Serveer de flammkuchen met de knoflook-crème fraîche.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.