Bakgereedschap
- Deegroller
- Mengkom (2 stuks)
- Weegschaal
- Pizzasteen
- Pizzaschep
- Keukenmachine
Voorbereidingen voor flammkuchen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Garnering
- Meng de crème fraîche met de knoflook in een mengkom, voeg de geraspte oude kaas en de bieslook toe, volg met witte wijnazijn naar smaak (2-4 eetlepels) en breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snijd de sjalot in flinterdunne plakjes en snijd de paddenstoelen in gelijke plakjes van 3 millimeter dik.
Flammkuchen deeg
- Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een mengkom en voeg 216 gram water toe.
- Kneed het meelmengsel met de keukenmachine tot een vochtig deeg.
- Leg het deeg apart en laat 10 minuten rusten.
- Bestuif het aanrecht met een dun laagje bloem en rol daarop het deeg uit. Vouw het deeg vervolgens 4 keer dubbel en rol het weer uit.
- Verdeel de griesmeel over de pizzaschep en plaats het deeg op de pizzaschep.
- Beleg het deeg met een laagje van het crème fraîchemengsel en volg met de plakjes sjalot en de paddenstoelen. (Let op: hoe meer garnering je gebruikt, hoe groter het verschil wordt tussen de baktijd van de randen van de flammkuchen en de kern.)
- Bak de flammkuchen ongeveer 5 minuten tot de bodem krokant is.
Afwerken/decoratie
- Garneer de flammkuchen met de spinazie en verdeel de truffelpesto erover.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.